Foto: Rosersbergs Arlanda
#IB24SILLY

Sena värvningsbomben: SSL-spelare byter lag

ANNONS

Med knappt en månad kvar till seriepremiären presenterar ett Herr1an-lag en riktigt tung värvning.

För två säsonger så slog Herr1an-laget Rosersbergs IK ihop sina påsar med Herr2an-laget Arlanda IBK och bildade Rosersbergs Arlanda IBK (RA19). På grund av reglementet fick man inte behålla sin plats i Herr1an utan man var tvungen att spela i Herr2an, som man sprang igenom med endast en tappad poäng. 

Som nykomlingar i Herr1an Östra Sveland slutade RA19 på en fin fjärde plats ifjol. Men till kommande säsong spänner man bågen och siktar på en ny topp4-placering med den skillnaden att man ska klara kvalet upp till Allsvenskan. I den satsningen har man nu fått ett sent tillskott i spelartruppen som är en riktig värvningsbomb. 

27-åriga Henrik Malmgren ansluter med en dryg månad kvar till seriepremiären och Malmgren kommer senast från SSL-laget Helsingborg. Innan dess spelade Malmgren sju säsonger i SSL med Sirius,  

“Ojojoj, håll i hatten. Efter hela 8 år i världens bästa innebandyliga har Henrik äntligen kritat på för RA19. Henke med sin SSL rutin är en viktig pusselbit i lagbygget för att nå kvalet till Allsvenskan i år igen", skriver RA19 på sina sociala medier. 

När Innebandymagazinet rankade alla lag i Herr1an Östra Svealand för en dryg månad sedan så hamnade RA19 bland topplagen. “Stabil målvaktssida med Anton Törngren i spetsen och en rutinerad ny huvudtränare i Mårten Pederson. Nyckelspelare som Christian Sandsund, Linus Jämtdal och kaptenen Oscar Ekfeldt Lundqvist har förlängt. Verkligen inte mycket att klaga på här”, skrevs bland annat. Läs hela power rankingen här.  


TV: Tränarprofilen: Rekorddåligt bottenskikt i SSL

Bruno Lundberg: "Botten har aldrig sett så här dålig ut"



ANNONS

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta RA19 vände underläge till seger Målfest när RA19 krossade Täby FC i Rosershallen Seger för Hässelby i toppmötet med RA19

Den här artikeln handlar om: