Foto: GS 86 och Per Wiklund
Försäsong

Allsvenska nykomlingarna chockade SSL-laget

ANNONS

Utdömda Karlstad hällde mer bensin på belackarnas eld efter gårdagens resultat mot GS 86.

Tidigare i veckan skrev Innebandymagazinets damexpert Christian Svensson en krönika om att Karlstads tid i SSL var räknad: “Krisen ett faktum - Karlstad kommer att åka ur SSL efter 23 år”.

Igår hade Karlstad chansen att visa att man inte är ett lag i kris när man mötte GS 86 i en träningsmatch. GS 86 spelade i Dam1an förra säsongen där man slutade tvåa i serien. Andraplatsen ledde till allsvenskt kval där GS 86 föll i sista kvalrundan men trots det fick man en allsvensk plats tack vare att Göteborg drog sig ur Allsvenskan. 

Forshagaklubbens första träningsmatch för säsongen gav väldigt positiva besked då man spelade 2-2 mot Karlstad inför en storpublik på hemmaplan. Ett resultat som tränare Henrik Flognman är oerhört stolt över.

– Jag är supernöjd, vi fick vårat försvarsspel att sitta och hade även några kontringar och etablerat anfallsspel, mer än vad vi kunnat tro innan. Vi bjuder verkligen upp till kamp mot Karlstad och jag tror skotten skrevs till 15-17, vilket tyder på att det var ganska jämnt, säger Flognman till Värmlands Folkblad.

Att göra en bra match mot Karlstad värmer nog lite extra mycket för Flognman som har ett förflutet som tränare i Karlstad, men där han fick lämna mitt under säsongen för några år sedan. Flognman är ny för säsongen i GS 86 och trots gårdagens styrkebesked vill han tona ner förväntningarna på nykomlingarna i Allsvenskan. 

– Kanske inte redo just nu(för Allsvenskan), men om fyra veckor är vi det. Det syns på tjejerna att de är förberedda för en tuff säsong, det ser vi nu när vi står upp mot ett SSL-lag fysiskt och med snabbhet också, Karlstad hade ganska mycket problem med att vi var kvickare.

Hur redo är GS 86 för Allsvenskan? Innebandymagazinet satte tidigare i veckan betyg på alla spelare i Allsvenskan Västra

Karlstad får nya chanser i helgen till revansch då man spelar Västerås Floorball Cup och kommer möta Täby och norska Tunet i gruppspelet.


TV: Tränarprofilen: Rekorddåligt bottenskikt i SSL

Bruno Lundberg: "Botten har aldrig sett så här dålig ut"


 

 

 

 

 

Matchrapporter: Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Endre slutspelsklart efter seger mot Karlstad

Den här artikeln handlar om: