Foto: FBC Katrineholm
Försäsong

Sara Attermo hyllas efter succéstarten: "En klass för sig"

ANNONS

"Mardröm för motståndarna" - hattrick direkt för nyförvärvet från SSL.

FBC Katrineholm och Älvsjö AIK spelar i damernas allsvenska även denna säsong, men i olika serier (västra och östra). På söndagen möttes man i en träningsmatch och då slutade det med en 5-4-vinst för Katrineholm.

– Matchen som helhet var väldigt tajt. Älvsjö stod upp bra mot oss och det märktes verkligen att det var första matchen för säsongen. Böljande spel och det defensiva lös med sin frånvaro i båda lagen, säger Katrineholms tränare Jani Pyykönen till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Det var dock väldigt högt tempo och en härlig genomkörare trots allt, och vi lyckas hela tiden ligga några steg före Älvsjö. Rent tempomässigt och närkampssmässigt så var det inte försäsongsinnebandy men det taktiska och tekniska lämnade givetvis mer att önska, vilket vi räknat med och var väntat.

Vinsten kom mycket tack vare en speciell spelare. Veteranen Sara Attermo, värvad från Sirius och SSL, slog till med ett hattrick.

– Otroligt kul för Katrineholmspubliken att få skåda vilken underbar spelare Sara Attermo är. En fröjd för ögat att beskåda och hon kommer betyda enormt mycket för vårt lag denna säsong. Hon är en ledare vid sidan av planen som bidrar med energi, och verkligen omfamnar alla och lyfter frågor i allt. Det gör i sin tur att vi får en riktigt bra kvalité gång efter annan.

Vad kommer hon betyda för laget?

– Hennes betydelse för oss i år är svår att beskriva. Hon är verkligen en klass för sig där ute och är en mardröm runt målet för motståndarna. Men det var längesen Katrineholmspubliken fick se en stjärna av denna kaliber. Jag hoppas de njuter. Poängen kommer verkligen trilla in i höst och vi har redan sett en grym kemi mellan Angelica Högberg och Attermo.

– Man står och njuter när Attermo spelar. Jag ser fram emot fler dominerande matcher från hennes sida och laget kommer bara bli bättre.

Det offensiva såg bra ut för för Katrineholm och det hade kunnat bli många fler mål om inte landslagsmeriterade Stephanie Dalbjer hade storspelat i Älvsjö-målet.

Returmöte mellan lagen sker i Uppsala och IFU Arena A söndag den 20 augusti 13.00.


Highlights: Storvreta-Falun 5-4 efter straffar

Se höjdpunkterna från andra matchen i Giganternas kamp, inklusive straffläggningen!


Matchrapporter: Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS

Den här artikeln handlar om: