Foto: Per Wiklund
Krönika
Mardrömsbeskedet i Karlstad - vem ska göra målen?
ANNONS

Dömer ut Karlstads chanser till slutspel: "Känns väldigt avlägset"

Nyligen blev jag ombedd av en reporter på Nya Wermlands-Tidningen att tycka till om Karlstads SSL-lag och deras truppbyggen inför säsongen. Min analys kring damlaget var bland annat att det ser tunt ut offensivt med målskyttar och att ett ännu större ansvar kommer vila på rutinerade Linnea Wallgrens axlar.

Nu kommer beskedet från Karlstad att Wallgren tar en paus från innebandyn. Det är förstås en mardröm för värmländskorna.

”Har man spelat så länge på högsta nivå så förstår jag om man behöver ett break. Vi har hela tiden haft en rak och öppen dialog kring hennes beslut. Hon vet vart vi finns om suget kommer tillbaka, då är hon välkommen isåfall. Just nu är vi 19 utespelare och 3 målvakter och vi nöjer oss med det just nu. Träningarna är i full gång, och nyförvärven trillar in, en efter en”, säger sportchefen Torbjörn Tärnbro på klubbens hemsida.

Av uttalandet att döma ser man alltså inte ut att jaga någon ersättare, eller något ytterligare nyförvärv överhuvudtaget.

Linnéa Wallgren vann lagets interna skytteliga överlägset förra säsongen med 33 mål, och poängligan med 42 poäng. Dessutom har trean i skytteligan, Frida Swahn (17 mål), också lämnat.

Det vill till att Alexandra Terner blommar ut ännu mer i en förmodad större roll och att nyförvärvet Josefin Svarfvar får till det i SSL efter sitt genombrott i Allsvenskan. Och kanske kan Maja Hane, en spelare jag fastnade för extra förra säsongen och tror mycket på, få ett större genombrott. Men just nu känns en slutspelsplats väldigt avlägset för Karlstad, det luktar ingenmansland lång väg.

Den enda lagdelen som jag gav en trea i betyg på NWT på en femgradig skala var backuppsättningen med Sara Dahlström i spetsen. Samtidigt var försvarsspelet rena hönsgården stundtals förra säsongen. Och man har återigen en ny tränarstab, så det är många frågetecken kring Karlstad.


TV: Återupplev Veera Kauppis drömmål i SM-finalen

Finska superstjärnan slog till med en världsklass-prestation.


Den här artikeln handlar om: