Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)

Filip Eriksson är redo för en större roll i Storvreta

ANNONS

"Jag fick mycket förtroende förra säsongen och hoppas få mer."

22-årige Filip Eriksson har tagit elitinnebandyn med storm. Under junioråren var det många som pratade om den gyllene 01-generationen och syftade främst på Malte Lundmark, Emil Ruud och just Filip Eriksson. Han slog igenom i SSL med Sirius men har spelat senaste tre åren i Storvreta, där han tog sitt första SM-guld i våras.

Då var han en av SM-slutspelets absolut bästa spelare, om inte den bästa. Men som rightfattad forward har han ändå stått lite i skuggan av Albin Sjögren som vann poängligan och blev utsedd till årets spelare. Till kommande säsong har Sjögren lämnat Storvreta och Eriksson väntas ta över hans stora roll i förstakedjan.

– Jag är fortfarande rätt ung men jag har fått mer rutin eftersom jag gjort några slutspel. Min roll i laget kan bli ganska stor och jag ska bidra mycket på planen men även i omklädningsrummet och utanför. Jag fick mycket förtroende förra säsongen och hoppas få mer, säger Filip Eriksson till Upsala Nya Tidning.

Utöver Albin Sjögren har även Andreas Stefansson lämnat Storvreta. Det betyder att de två bästa poänggörarna från förra säsongens grundserie är borta. Frågan är hur man ska ersätta de poängen och målen?

– Folk som varit i klubben ett tag kommer behöva ta större roller, mer ansvar och bidra framåt. Vi har även fått in "Gabbe" och "Sacke" som gjort mycket mål och poäng i sina tidigare klubbar samt (Filip) Langer och (Viktor) Nystedt som bidrar framåt. Produktionen kommer nog att spridas ut på fler men det kommer att funka bra, säger Eriksson.

Läs hela intervjun på UNT.


TV: Dick Axelsson: "Jag skällde ut honom vid halv tre inatt"

Hockeyprofilen om innebandy: "Det är en tuff sport, helt klart" - från Swedish Floorball Open i Västervik.


Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö

Den här artikeln handlar om: