#ib24silly
Foto: Per Wiklund
#IB24SILLY

SSL-målvakten bekräftar kontakt med allsvenskt lag

ANNONS

Adam Brodén om framtidsplanerna - öppnar för spel i utländska ligor få svenska spelare spelat i.

Vi är nu inne på slutet av juni och listan på SSL-spelare utan kontrakt börjar bli allt mindre. En spelare som spelade i högstaligan 2022/23, men som inte gjort klart med något nytt lag ännu, är målvakten Adam Brodén.

24-åringen tillhörde Kalmarsund förra säsongen, då fick han den otacksamma uppgiften att konkurrera om speltiden med landslagsmålisen Kalle Bending-Sörling. Det blev som väntat en roll som andramålvakt för Brodén som dock fick sina chanser under säsongen.

Åren dessförinnan spenderade han i Allsvenskan med Onyx. På meritlistan finns också spel med Crafstaden, Falun (både SSL- samt utvecklingslaget) och Gävle (juniorinnebandy).

Nu har Brodén flyttat till Falun tillsammans med sin sambo. Vart innebandykarriären tar vägen är i dagsläget oklart.

– Jag har börjat ett nytt jobb som är rätt tidskrävande. Vi blev föräldrar i januari. Samtidigt så är Innebandy mitt livsverk. Det är något man alltid hållit på med så jag vill kanske inte lägga det helt åt sidan, säger Adam Brodén till Innebandymagazinet.

Mycket talar för att han kommer starta säsongen på en liten lägre nivå än just SSL.

– Sen kommer vi att hålla en del dörrar öppna – bland annat för spel i utlandet. Det kan vara så att vi är sugna att sticka iväg en bit in på hösten om rätt alternativ skulle dyka upp. Men tanken är att starta säsongen i någon form av lägre division tills vidare. Sen får vi se om rätt alternativ dyker upp.

Öppnar för spel utomlands

”Lägre nivå” innebär för Brodéns fall spel i Allsvenskan eller Herr1an. I den förstnämnda serien sticker Brodéns tidigare lag Falun Utveckling ut som ett alternativ.

– Jag hade en dialog med Jonas Adriansson, som är sportchef, så sent som förra veckan. Samtidigt: Ska jag spela i Falun Utveckling så vill jag kanske aspirera på att ta en fast plats i A-laget till säsongen därpå. Då är det en utvecklad dialog därefter som behövs med  med Rickard (Hedlund) som är sportchef i A-laget. Den finns inte just nu, säger Brodén och fortsätter:

– Det kan vara ett alternativ. Det är lite som NHL och AHL. Ibland måste man bli nedskickad i AHL en säsong för att spela i NHL. På det sättet är det likt och inte heller helt otänkbart.

Det finns fler alternativ än Falun, meddelar han.

– Jag är ju från Gävle. Det är en timme mellan (Gävle och Falun). Det finns alternativ både i Gävle och i Falun, samt runtom båda städerna. Rätt alternativ måste dyka upp.

Har Gävle, som spelar i Allsvenskan, hört av sig till dig?

– Jag har faktiskt inte haft någon dialog med Gävle. Det är många år sedan jag pratade med dem.

Brodén nämnde tidigare att spel i utlandet kunde vara ett alternativ, och då är Schweiz en önskad destination. Samtidigt öppnar han för ligor som vi vanligtvis inte ser så många svenskar i.

– Det är klart att det skulle vara superkul och det är något vi har funderat på i många år, både jag och min sambo. Det är något som skulle kunna vara aktuellt, säger Brodén om spel i Schweiz och fortsätter:

– Sen vore det häftigt att testa något annat också, där det kanske är på gång. Jag tänker typ Tjeckien, kanske Lettland? Något i den stilen. Spel i Schweiz vore väl jätteroligt. Så att dyker rätt alternativ upp där så är det klart intressant!


TV: Stjärnan sågar sig själv - "Står som Titanic framför kassen"

"Får fan röra på fötterna lite" - Linköpingsikonen Martin Karlsson öppnar för att byta position den här säsongen.



ANNONS

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: