#ib24silly
Andreas Briselius och Rebecca Norman.
Foto: Kjelle Svensson och Thörnbergs Sportfoto
#IB24SILLY

Tre lag byter tränare till nästa säsong

ANNONS

Mitt under sommaren så sker tre tränarförändringar.

För två säsonger sedan så tog den förre Bele Barkarby-tränaren Andreas Briselius över dåvarande Herr2an-laget Hässelby. Första säsongen blev framgångsrik och slutade med uppflyttning, och den nyss avslutade säsongen blev även den succéartad då stockholmarna slutade trea som nykomlingar. För den prestationen så vann Hässelby priset som Årets tränarstab i Herr1an Östra Svealand.

Nu meddelar klubben att Briselius tid i Hässelby är över då han lämnar ihop med sin assisterande tränare Joel Weiss.

– Jag vill först och främst tacka Joel och Boris för deras insatser i Hässelby de senaste två säsongerna, säger Hässelbys sportchef Jonni Persson till klubbens Instagram och fortsätter:

– Vi har haft en dialog under våren och försommaren om hur en förlängning skulle se ut och det känns viktigt att vi nu kommit fram till ett beslut. Arbetet pågår för fullt med att få ihop alla pusselbitar som krävs för herrverksamheten framåt och vi räknar med att sportgruppen ska presentera planen, och nya tränarna, inom en vecka.

Tidigare SSL-spelare blir tränare

Det sker än tränarförändring även i Herr2an. Telge, som slutade trea i Södermanlandserien, leds framöver av klubbikonen Andreas Fränzel. Han har spenderat hela sin karriär i klubben och fanns med senaste säsongen. Nu har han skrivit på ett avtal som huvudtränare som sträcker sig över ett år.

Vi hittar ytterligare ett exempel på en spelare som blir tränare. Förre SSL-backen Rebecca Norman tar över Skälby, ett lag som nyligen tog steget upp till Dam1an. Norrman fanns med som spelare i fem matcher förra säsongen. Tanken är att hon ska fortsätta spela i kombination med tränarjobbet.

– Det är min förhoppning i alla fall. Om kroppen och knoppen håller för det så kanske jag också kan spela lite, säger Norrman till Skälbys Facebook-sida.


TV: Stjärnan sågar sig själv - "Står som Titanic framför kassen"

"Får fan röra på fötterna lite" - Linköpingsikonen Martin Karlsson öppnar för att byta position den här säsongen.ANNONS

Matchrapporter: Hässelby klart för kval till Allsvenskan Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge Hässelby fortsätter vinna – 10-4 mot Nyköping Seger för Hässelby i toppmötet med RA19

Den här artikeln handlar om: