storvreta ibk
Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)

Så är Storvretas ekonomiska status – kommenterar elitlicensen

ANNONS

Vice ordföranden berättar: "Vi har uppfyllt kraven för handlingsplanen"

I september förra året meddelades det att Storvreta var en av föreningarna som inte klarade elitlicensen. Det innebar att man hamnade under handlingsplan fram till juni i år. Skulle det 

Nu skriver UNT att Storvreta kommer kunna visa upp ett plusresultat på 1,8 miljoner kronor vilket är tillräckligt för att uppnå positivt eget kapital och få godkännande från förbundet. Därmed ser man ut att kunna klara elitlicensen.

– Det har gått enligt den plan och budget vi haft hela tiden. Vi är nöjda. Vi har uppfyllt kraven för handlingsplanen, säger Storvretas vice ordförande Henrik Ededahl till UNT.

Enligt Ededahl så har Storvreta inte haft ett positivt eget kapital sedan år 2020.

– Under många år, sedan 2017, har vi bara fått göra saker för att rädda ekonomin, med corona och allting. Nu är vi på rätt sida igen och får vi inga inställda cuper som ställer till det så har vi en bra verksamhet som ska betyda bra resultat framöver. Vi har slimmat och kapat kostnader. Nu ska vi kunna göra något konstruktivt och det känns jättebra, säger Ededahl.


TV: Storvreta och Falun i gemensam storsatsning

Storklubbarnas plan för att kickstarta nästa säsong: "Hela Sverige ska kunna titta - hoppas bjuda på show"


Matchrapporter: Målfest när Storvreta krossade Hagunda i IFU Arena Storvreta upp i topp efter seger mot Kalmarsund Storvreta toppar tabellen efter seger mot AIK Manuel Maurer i målform när Växjö vann mot Storvreta Storvreta nollade Karlstad – vann med 5-0

Den här artikeln handlar om: