Notification

Kompisgänget från Brokinds IF ser fram emot Swedish Floorball Open

"Västervik är en väldigt fin stad och ännu mer fantastisk på sommaren"

Sommarens höjdpunkt, Swedish Floorball Open, närmar sig. Brokind IF:s flickor -10 deltar i turneringen för första gången. En av tränarna, Johan Erichsen, känner till Swedish Floorball Open sedan tidigare och tycker att det i år är dags då det låter som en rolig turnering. Laget består av tjejer i blandade åldrar.

– Vi ska spela med flickor födda 10 och det här är ett lag med tre stycken födda -10, tre födda -11 och en född -12. Så det är från två olika lag i Brokinds förening. Vi gjorde det mer som en kompisgrej, jag och en annan tränare, så de fick ta med sig de kompisarna som de ville, säger Johan Erichsen till Innebandymagazinet.

Vanligtvis spelas det ingen innebandy på sommaren då det är uppehåll. Därför kände Johan att det här var ett perfekt tillfälle att få in lite extra innebandy innan säsongen drar igång till hösten. 

– Jag är inte fotbollstränare, bara innebandytränare, och det blir ett långt uppehåll att inte få köra någon innebandy på nästan ett halvår, känns det som. Så det blir lite för långt emellan och vi tyckte att det skulle vara kul och tjejerna var sugna, så då ville vi köra också.

Lagets spelare har under säsongen spelat i både blå och röd nivå där F10 vann sin serie på röd nivå. Nu väntar ett annat spelsätt än vad de är vana vid. Swedish Floorball Open spelas nämligen tre mot tre plus målvakt. Dessutom spelas den utomhus i sommarstaden Västervik. Brokinds lag ser fram emot allt som väntar med turneringen.

– Dels är Västervik en väldigt fin stad och ännu mer fantastisk på sommaren. Vi tycker att det är kul att spela ute, det är kul att åka till Västervik och vi tycker att det ska bli intressant att spela 3+1.

Däremot är tre mot tre-spelet något som laget inte har tränat speciellt mycket på. Trots det ser de fram emot turneringens upplägg. 

– Har det kommit väldigt få på träningen så kan det bli att vi har ställt upp det men det har kanske hänt en eller två gånger under säsongen. Så det är inget vi tränar mycket på.

Swedish Floorball Open spelas den 5-8 juli i Västervik. Vill du veta mer om turneringen och hur du anmäler ditt lag, besök då https://www.swedishfloorballopen.se/