#ib24silly
Foto: Per Wiklund
#IB24SILLY

U19-landslagsaktuell back byter klubb

ANNONS

Skriver på för allsvenskt lag: "Fortsätter han i rätt riktning kommer han kunna gå långt"

Allsvenska Partille fortsätter värva ungt. Utöver etablerade duon Oskar Adler och Ludwig Thorbjörnsson så har man även värvat in Melvin Luthmers (född 2006) och Lukas Garcia (2004), och nu gör man klart med 05:an Leon Arvidsson.

Arvidsson kommer närmast från Herr1an-laget Alingsås men han är inte helt helt obekant med sin nya klubb då han spelade JAS-innebandy med FBC Partille/IBK Alingsås, ett lag som tog brons i Innebandyfesten senast.

18-åringen spelar back och gjorde 10 poäng (3+7) på 21 matcher förra säsongen i Herr1an. Arvidsson var även med på U19-landslagets läger på Bosön som genomfördes förra veckan.

2022 hamnade han på en 86:e-plats på Innebandymagazinets årliga talanglista. I motiveringen gick det det att läsa följande:

”En på många sätt komplett spelare som ofta får beröm för hur han behandlar bollen när den är i hans ägo. Leon har en grym blick för spelet och släpper ifrån sig bollen i rätt läge för att öppna upp ytor för medspelarna. Väldigt skicklig i sitt passningsspel och har dessutom ett fantastiskt driv i sin löpning, både med och utan boll.”

“Fortsätter han i rätt riktning kommer han kunna gå långt”

Ricard Carlsson, tränare i Partille:

– Riktigt kul att Leon väljer att fortsätta sin innebandysatsning hos oss. Leon är en ung, smart och skicklig kille som kommer passa bra in. Dessutom kommer han kunna bidra stort till JAS-laget eftersom han är född 05. Fortsätter han i rätt riktning kommer han kunna gå långt, säger han till klubbens hemsida.

Leon Arvidsson:

– Jag valde delvis Partille för att jag vill testa på allsvenskan men också för att det finns en hel del skickliga spelare här. Partille har även känts som ett väldigt naturligt val i och med JAS-samarbetet med Alingsås förra året.

Partille slutade på en fjärdeplats i Allsvenskan Södra förra säsongen, och blev därefter utslagna i kvalsemin mot Warberg.


TV: Storvreta och Falun i gemensam storsatsning

Storklubbarnas plan för att kickstarta nästa säsong: "Hela Sverige ska kunna titta - hoppas bjuda på show"



ANNONS

Matchrapporter: Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Alingsås besegrade på hemmaplan av Träslövsläge Hannes Torgnysson matchhjälte när Pixbo vann mot Alingsås Kungälv säkrade hemmaseger mot Alingsås

Den här artikeln handlar om: