Notification

100 bollar till 20 första anmälda lagen i Winter Games

Missa inte: Early bird-pris till Falun Floorball Cup - Winter Games t.o.m. 31 juli.

Summer Games blev en succé. Nu tar arrangören IBF Falun sikte på vinterupplagan, Winter Games, som spelas 27-29 december. 

– Vi vill vara en cup som erbjuder många spelare att kunna delta. Vi ser att det finns en bra tillväxtpotential i denna cup samtidigt som det är väldigt viktigt för oss att bevara god kvalité på cupen. Vi vill erbjuda en enkel logistik och en bra helhetsupplevelse, säger cupansverige Joacim Svensson till Innebandymagazinet. 

Nytt för kommande upplaga är att man ändrar speltiden i de äldsta klasserna. 

– Det är för att göra det mer attraktivt att resa hit. HJ/DJ, P16/F16 och P15/F15 spelar 2x20 minuter.  I de yngre klasserna spelar vi 2x15. I poolspelsklasserna spelar vi 2x12 minuter med 2 minuter pipbyte emellan. Vi siktar på att spela 4 mot 4 i klasserna födda 2012-2013 och i poolspelsklasserna kommer vi spela 3 mot 3.

Varför ska man delta i Winter Games?

– Det är en enkel logistik i och med att Falun inte är så stort, trots allt. Vi har sex planer under samma tak uppe på Lugnet-området samt att man får chansen att möta andra lag från olika delar av Sverige. Under cupen kommer även våra elitspelare från både IBF Faluns herr- och damlag finnas på plats så chansen finns att skaffa sig en autograf och en bild från sina idoler. Detta var väldigt uppskattat förra året för de yngre spelarna på cupen. 

Vad fick ni för respons av deltagarna på förra Winter Games?

– Responsen vi fick var väldigt bra! Främst kring att det blir så lokalt och att det finns naturliga samlingspunkter under cupen då vi i förra årets vinterupplaga enbart spelade på Guide Arena och Lugnets sporthallar. Vi siktar på att utöka cupens omfattning men samtidigt är det viktigt för oss att bevara känslan av att logistiken är lätt kring vår cup. Mycket positivt var också SSL-matchen där vi lyckades erbjuda alla deltagare fri entré till matchen. 

Ni har precis genomfört Summer Games-upplagan av Falun Floorball Cup, skiljer sig Winter Games något mot Summer Games förutom speldatumen?

– Ja, vi riktar lite mer fokus på de yngre klasserna under Winter Games, i och med att vi erbjuder poolspelsklasser som endast spelar på en dag. De spelar endast den 27 december och kickar igång turneringen på ett bra sätt. Under Winter Games erbjuder vi inte några seniorklasser utan vi har HJ och DJ som äldsta klass. 

Får man några fördelar om man anmäler sig till cupen tidigt?

– Det man får om man anmäler sig innan den 31 juli är vårt early bird-pris på anmälningsavgiften. Väljer man att köpa till några deltagarkort så kostar en anmälningsavgift 2495 kronor fram till och med 31 juli och efter det datumet ökar avgiften. Väljer man att varken bo eller äta via oss kostar en anmälningsavgift 3995 kronor. De 20 första lagen utöver IBF Faluns egna lag får en bollpåse från Klubbhuset med 100 bollar i.

Som Innebandymagazinet Plus-medlem får man 20% rabatt på early bird-priset, 1995 kr istället för ord.pris 2495 kr. Gäller alla klasser förutom poolspelsklasserna (de är redan rabatterade), och vid bokning av deltagarkort eller stugby via arrangören. Utan bokat deltagarkort eller stugby: 3195 kr (ord.pris 3995 kr). Erbjudandet gäller t.o.m. 31 juli. Rabattkod hittas i medlemsbrev per mail, alternativt kontakta plus@innebandymagazinet.se.

Vilka hallar spelas cupen i?

– Vi kommer nyttja alla hallar inne på Lugnet samt i Guide Arena. Vårt mål är att cupen ska växa och då kommer vi även spela i några andra hallar runtom i Falun men som fortfarande kommer vara på en rimlig distans från de andra planerna samt deltagarnas logi. Vi använder oss främst av Haraldsbohallen i den mån den behövs. 

Vad finns det för boendealternativ?

– Vi erbjuder logi i salar på skolor runt om i Falun som är på hårt underlag och som är ett billigare alternativ för lagen. Runt om i Falun finns det också både hotell och vandrarhem. Vi har även boende på Lugnets stugby som är ett perfekt alternativ för ett lag som vill bo väldigt nära de hallar som ligger uppe på Lugnet.

Mer information och hur du anmäler ditt lag på cupens hemsida.