Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Emelie Larsson: "Tyvärr ingen wow-faktor på poängfronten"

ANNONS

Starkt försvarsspel blir ännu starkare i Lund med nyförvärvet från Rönnby Tigers.

IBK Lund presenterade tidigare i maj sitt fjärde nyförvärv till nästa säsong i form av backen Emelie Larsson. Emelie är född 2001 och har FBC Lerum som moderklubb. Hon tog sig sedan vidare till spel för Lindome i Allsvenskan men har under de tre senaste säsongerna däremot spelat för Rönnby i SSL som i år slutade på en tredjeplats och tog sig till semifinal i slutspelet. 

– Jag tycker att det var en väldigt bra säsong både sätt till prestationen och placeringen i tabellen men även lagets ansträngning. Sedan var ambitionen givetvis att ta sig hela vägen till en SM-final men med många nya spelare inför säsongen och även några skadebortfall mitt under känner man en stolthet nu i efterhand. Personligen har jag hittat en trygghet i mitt egna spel och tog denna säsongen ett stort ansvar defensivt men tyvärr ingen wow-faktor på poängfronten, säger Emelie Larsson till Innebandymagazinet. 

Efter tre år i Rönnby väntar nu nya utmaningar för U19-landslagsmeriterade 22-åringen. I Lund kommer hon att börja studera, vilket Lund är en bra stad för. Innebandymässigt ser hon Lund som ett lovande lag och hon ser framemot tiden där. 

– Det känns kul och spännande. Har haft en fantastisk tid i Västerås och Rönnby men nu är jag taggad på ett nytt kapitel i livet och karriären. 

– Jag bestämde mig för att jag ville börja plugga nu till höst och när Lund kontaktade mig och visade ett stort intresse kände jag att livspusslet skulle gå ihop sig bäst där. Min uppfattning av Lund är att det är ett hårt slitande, fartfyllt och lovande lag och jag kunde se fortsättningen av min karriär där. 

En vinnarskalle ut i fingerspetsarna

Från sin tid i Rönnby bär hon med sig erfarenhet från tre raka slutspel. Hon hoppas nu kunna bidra med sin slutspelsrutin för att få Lund att nå sitt första slutspel någonsin. Spelmässigt ser hon sig själv som en lugn och trygg spelare som nu också vill bidra med mer offensiv. 

– Förutom fantastiska vänner genom laget tar jag med mig allt jag lärt mig om träning, tävling och innebandy. Jag skolades om från en drömmande allsvensk junior till en motiverad etablerad SSL spelare och det har jag Rönnby att tacka för. 

– Jag ser mig själv som en styrande och trygg back med många defensiva kvaliteter. En balansspelare med blick för spelet. Sedan är jag en vinnarskalle ut i fingerspetsarna och bidrar alltid med allt jag har för att laget ska vinna. 

Med sina defensiva kvaliteter och styrkor vill hon nu bidra till laget som hon redan tycker har ett starkt försvarsspel. Hon hoppas även få möjlighet till att utveckla sitt eget spel och stärka sina offensiva kvaliteter för att ta Lund ska kunna ta nästa kliv i sin satsning. 

– Jag hoppas på ytterligare en jämn säsong där Lund tar steget och blir ett slutspelslag. Bygga vidare på ett starkt försvarsspel som vi denna säsong ska se till att utnyttja mer och skapa en effektivare offensiv. Då blir det riktigt kul! Personligen hoppas jag komma in i laget och spelet snabbt och bidra med massa energi, dueller och finlir.


TV: Nykvarn ska inte parkera bussen i SSL

"Vi är nya Balrog" - nykomlingens tränare Nicklas Hedstål utlovar en underhållande innebandy i högsta serien.


Matchrapporter: Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Målfest för Rönnby IBK hemma mot IBK Lund

Den här artikeln handlar om: