Foto: Per Wiklund
U19 Herr

Förändringar i U19-herrlandslagets ledarstab

ANNONS

Förbundskaptenen blir kvar men får en ny assisterande förbundskapten vid sin sida.

Med en framgångsrik säsong i bagaget med vunnet VM-guld står det nu klart att Jonatan Brolin blir kvar som förbundskapten för det svenska U19-herrlandslaget. Han anslöt som förbundskapten i september 2021 och skrev då ett kontrakt över VM 2023 men nu står det alltså klart att det kontraktet förlängs ytterligare två år med sikte på VM 2025. 

– Det är ett uppdrag jag tar mig an med stor stolthet och jag är tacksam för att Svenska Innebandyförbundet ger mig fortsatt förtroende. Jag har känt ett stort stöd sedan dag ett, säger Jonatan Brolin i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag brinner för att hjälpa till i arbetet med att utveckla spelare över tid. Att få jobba på daglig basis med spelare, tränare och föreningar runt om i Sverige för att jaga utveckling har varit fint och jag ser fram emot att skapa nya band och relationer nu med nya årgångar spelare. 

Tidigare har Jonatan haft Henrik Lorendahl vid sin sida som assisterande förbundskapten. Han väljer dock att lämna sitt uppdrag för U19-herrarna på eget initiativ och ersätter honom gör den tidigare videocoachen Mårten Storm. 

– Jag är glad och stolt att med det här fantastiska ledarteamet påbörja en ny resa. Det är ett stort privilegium att möta spelarna som kommer in i vår verksamhet och tillsammans jaga både resultatmässig framgång och långsiktig utveckling, ett arbete som vi gör tillsammans med hela innebandy-Sverige. Det känns inspirerande att göra detta i en ny roll och jag ser med entusiasm fram emot det kommande arbetet, säger Mårten Storm.   

Samtidigt som Henrik Lorendahl tackar för sig gör även Sveriges team manager, Annika Wegnebring, samma sak i samband med VM-guldet i Danmark i år. Ledarstaben får dock behålla en del namn då fysioterapeuten Jenny Ermling, materialförvaltaren Ulf Karlsson och målvaktstränaren Joel Abrahamsson förlänger sina avtal. Elit och landslagschefen, Sofie Andersson, är otroligt glad och tacksam över det arbete som ledarstaben har gjort och hon ser fram emot ett fortsatt samarbete.

– Ledarstaben med Jonatan i spetsen har gjort ett fantastiskt jobb under de två åren de verkat kring U19-herrlandslaget. De har levt och agerat enligt Svensk Innebandys värderingar i allra högsta grad. De har samverkat och byggt relationer med spelare och ledare runt om i landet, de har varit inkluderande och transparenta i syfte att tillsammans utveckla spelare och svensk innebandy och de har varit modiga och nytänkande i allt från sitt sätt att spela till att utmana invanda strukturer, säger Sofie Andersson. 

Källa: Pressmeddelande


TV: Nykvarn ska inte parkera bussen i SSL

"Vi är nya Balrog" - nykomlingens tränare Nicklas Hedstål utlovar en underhållande innebandy i högsta serien.


Den här artikeln handlar om: