Foto: Per Wiklund
Euro Floorball Tour

Euro Floorball Tour arrangeras i Malmö i november

ANNONS

Som en uppladdning inför VM 2024 kommer Euro Floorball Tour till Malmö och Baltiska hallen.

Herrlandslaget och U19-herrarna åker i höst iväg på Euro Floorball Tour som spelas den 10-12 november. I turneringen ställs Sverige som tidigare mot Schweiz, Tjeckien och Finland och i år arrangeras turneringen i Malmö och Baltiska Hallen som en uppladdning inför världsmästerskapet i innebandy 2024 som till viss del kommer ta plats där. 

– Det känns otroligt kul att få komma till Malmö med våra två landslag och få bygga Malmö ännu mer som innebandydestination. För den som vill få en försmak av VM 2024 är det ett ypperligt tillfälle att komma och se Euro Floorball Tour i Malmö i november, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef på Svenska Innebandyförbundet i ett pressmeddelande. 

Nästa år mellan den 7-15 december kommer världsmästerskapet att avgöras i Malmö. Men till den som vill se högklassig innebandy från herr- och U19-herrlandslagen redan i år är det Euro Floorball Tour i november som gäller. 

– Det är roligt att kunna erbjuda Malmöborna en innebandyupplevelse där de bästa landslagen i världen gästar Malmö redan i år, säger Mats Schöld, chef för evenemangsenheten på Malmö stads fritidsförvaltning. 

Om Euro Floorball Tour:

Datum: 10-12 november 2023

Plats: Malmö

Arena: Baltiska Hallen

Euro Floorball Tour (EFT) är en serie landslagsturneringar inom innebandyn, som kom i gång säsongen 2006/2007. Deltar gör världens fyra bästa landslag: Finland, Schweiz, Sverige och Tjeckien. EFT spelas både för herr och dam vartannat år och sedan säsongen 2008/2009, ingår även U19-dam och herr i turneringen. 

VM 2024  
Den 7-15 december nästa år kommer herrlandslaget åter till Malmö när VM 2024 avgörs. Biljetter till det mästerskapet köper du här.

Källa: Pressmeddelande


TV: Nykvarn ska inte parkera bussen i SSL

"Vi är nya Balrog" - nykomlingens tränare Nicklas Hedstål utlovar en underhållande innebandy i högsta serien.


Den här artikeln handlar om: