Foto: Adam Troy
#IB24SILLY

Viktor Nystedt klar för Storvreta IBK

ANNONS

Mästarnas nästa tillskott - väntas bli en ny publikfavorit.

Det har tidigare varit känt att Storvreta varit på jakt efter Dalen-backen Viktor Nystedt och nu har han valt att skriva på för Uppsalaklubben.

− Med Viktor får vi en otroligt spelskicklig back som kan göra det lite oväntade och är ett ständigt hot framåt. Jag är otroligt glad att vi hittat en lösning som funkar för Viktor i Uppsala och att han ansluter till Storvreta under minst två år framöver. Vi hälsar Viktor med familj välkomna till Uppsala, IFU Arena och framför allt Storvreta IBK, hälsar viceordförande Henrik Ededahl. 

Viktor Nystedts innebandykarriär började i Clemensnäs IF strax utanför Skellefteå men hela SSL-karriären har denna yviga bolltrollare tillhört IBK Dalen i Umeå men nu är det dags för flyttlasset att gå till Uppsala för att ansluta till de regerande svenska mästarna. 

− Jag kommer till Storvreta IBK för att det är ett av världens bästa lag. Även att klubben fortsätter att satsa för att stanna i toppen och vinna titlar vill jag vara en del av, säger Viktor Nystedt. 

Foto: Adam Troy

Förra säsongen landade poängtotalen på 20 i ett IBK Dalen som sviktade mot slutet av säsongen och till slut ramlade ur SSL. Nu får Viktor Nystedt i stället chansen att tävla om de ädlaste medaljerna. 

− Förväntningarna på säsongen är höga och självklart siktar jag på att vi försvarar SM-guldet och även att vi krigar oss till ett guld i Svenska Cupen, avslutar han. 

Viktor Nystedt kan mycket väl bli en ny publikfavorit i höst, kontraktet är skrivet på två år. 

Källa: Pressmeddelande

Storvretas silly season

Klara in

Filip Langer, center (Kalmarsund)

Gabriel Kohonen, forward (RIG Umeå)

Sakarias Ulriksson, forward (RIG Umeå)

Oscar Magnusson, back (RIG Umeå)

Viktor Nystedt, back (Dalen)

Klara ut

Filip Stenmark, back (slutar)

Albin Sjögren, forward (Zug United, Schweiz)

Mattias Samuelsson, back (slutar)

Emrick Wiggur, back (Jönköping)

Andreas Stefansson, forward (AIK)

Oscar Lundin, assisterande tränare (klubb oklar)

ANNONS

TV: Nykvarn ska inte parkera bussen i SSL

"Vi är nya Balrog" - nykomlingens tränare Nicklas Hedstål utlovar en underhållande innebandy i högsta serien.

Matchrapporter: Storvreta vann finalen mot IBF Falun Storvreta vann avgörande matchen mot Växjö Seger för Storvreta som kvitterade matchserien mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Storvreta Växjö kvitterade i matchserien mot Storvreta

Den här artikeln handlar om: