Felicia Wallin och Oscar Kristensen.
Foto: Per Wiklund
#IB24SILLY

Silly-svepet: Unga poängmaskinen stannar i Allsvenskan

ANNONS

✔ Flera nyckelspelare stannar i Bele ✔ Tio spelare lämnar allsvenskt lag ✔ SSL-spelare lämnar – kan bli fystränare

Flera nyckelspelare stannar i Bele Järfälla

Bele Järfälla (tidigare Barkarby) har fått se sin nyckelduo Sam Madani och Helmer Hernegran skriva på för AIK. Däremot står det klart att lagets tredje superstjärna, Oscar Kristensen, nu valt att skriva på ett nytt avtal med klubben. Man har också förlängt kontrakten med Philip Blyberg, Tim Lundström, Linus Almkvist och Rasmus Lindborg Fredriksson den senaste tiden.

Allsvenska laget värvar och förlänger kontrakt

Skoghall har gjort klart med Alice Stefansson, som förra säsongen spelade i seriekonkurrenten Hagfors Uddeholm. Med sina 17 poäng på 19 matcher blev jumbons tredje bästa poänggörare säsongen som gick. I samma veva meddelar Skoghall att man också förlängt kontraktet med Tilda Karlstad.

Gör klart med två hemvändare

Fristad, som fick en gratisplats i årets allsvenska, har gjort klart med två hemvändare: Moa Gregersson och Jennifer Lundgren återvänder båda till klubben efter att ha tillhört Warberg de senaste säsongerna.

Tio spelare lämnar topplaget

Lindås, som kvalade till SSL i våras, meddelar att tio spelare lämnar laget. På klubbens Instagram säger man farväl till Frida Dahlström, Johanna Börjesson, Madelene Bernvid, Matea Corkovic, Lisa Ekström, Johanna Jäderland, Josefin Bergwall, Sofia Westergren, Silje Karlsen Auestad, Tuva Heines.

SSL-spelaren lämnar – kan bli fystränare

Rutinerade Endre-spelaren Felicia Wallin, född 1994, kommer inte spela med gotländskorna nästa säsong – det skriver Hela Gotland. Wallin har istället erbjudits en roll som fystränare för A-laget, men något beslut är inte taget från hennes sida än.

Två SSL-lag anställer assisterande tränare

Både Helsingborg och Växjö har anlitat varsin assisterande tränare. De förstnämnda plockar in Joel Olofsson, som gjort många år i föreningen. Han är också förbundskapten för USAs herr- och U19-landslag. Växjö tar i sin tur in 34-åringen Jakob Sköld som närmast kommer från Vetlanda IB.

ANNONS

TV: Nykvarn ska inte parkera bussen i SSL

"Vi är nya Balrog" - nykomlingens tränare Nicklas Hedstål utlovar en underhållande innebandy i högsta serien.

Den här artikeln handlar om: