Notification

Förbered er för kommande säsong med Vänerns Pärla Cup

I Vänerns Pärla, Mariestad, spelas den perfekta uppstartscupen för ungdomar.

Under helgerna vecka 39 och vecka 40 spelas Vänerns Pärla Cup. Detta blir den sjunde upplagan av turneringen som spelas i den fina staden Mariestad. Det finns möjlighet att enbart åka över dagen och spela matcher men cupen erbjuder även övernattning och mat för fredag-söndag eller lördag-söndag. Med andra ord finns det möjlighet att åka över dagen eller göra det till en helg full av innebandy. 

 – Vänerns Pärla Cup är en cup med fokus på uppstarten. En försäsongscup där man kan komma och spela cupen utan några avsevärda förberedelser. Samtliga matcher spelas under samma tak i en arena med fyra hallar, vilket innebär att alla deltagare kommer slippa det ständiga resandet mellan spelplaner, säger cupansvarige Felix Magnusson. 

 Cupen erbjuder även lägerdagar där matcherna spelas under en dag och träningarna hålls under den andra. Lägerdagarna kommer att hållas i tre stycken hallar: Prismahallen, Unicahallen och Högelidshallen, som alla ligger inom närområdet för cupen.

Matcherna kommer att spelas i den fina NOVAB Arena där Lockeruds SSL-lag spelar sina matcher. I arenan finns fyra hallar under samma tak med goda förutsättningar för alla deltagande lag. 

 – Vi har otroligt bra förutsättningar med hall och en otroligt fin stad. Föräldrar kan parkera bilen och bara vara här över dagen. Många önskar att få möta lag som man vanligtvis inte möter och det är vårt standardutförande, att vi försöker göra det för att få nya erfarenheter. 

Cupens ledord går efter gemenskap och att ha roligt, och det ska vara en härlig uppstart för ungdomslagen för att komma igång till säsongsstart. Alla lagen garanteras fem matcher under turneringens gång.

– Med cupen strävar vi efter att lagen ska ha kul. Det handlar om att ge ungdomar en möjlighet att ha roligt i innebandyns värld utan att kanske känna den här nödvändiga pressen på att prestera hela tiden.

Första upplagan av cupen spelades 2016 och från tidigare år har cupen alltid fått fin feedback på allt som har med cupen att göra. De deltagande lagen har blivit trevligt bemötta av både funktionärer, domare och lag. De strävar efter att alltid hålla god stämning och hög service under turneringens gång och ambitionen är att ständigt växa och göra det bättre för varje år. 

– Med insikten att staden kommer växa så vill vi växa vår verksamhet och det gäller även den här cupen. Ambitionen är att nå upp i 128 lag till att börja med. 

Vänerns Pärla Cup riktar sig till hela landet och de försöker alltid få de deltagande lagen att möta nya lag för att kunna vidga sina vyer och få nya erfarenheter av hur lag från andra distrikt spelar.  

– För de åldrarna som Vänerns Pärla Cup riktar sig till så är det ofta man bara har en serie där man möter samma lag. Att då få möjligheten att tidigt på säsongen kunna variera sig lite och istället få möta ett lag från Göteborg, ett lag från Karlstad och för några år sedan hade vi Tunet från Norge.

Mer information och hur du anmäler ditt lag hittar du på: https://vanernsparlacup.cups.nu/ 

Fakta om Vänerns Pärla Cup

Datum: 30 september-1 oktober, 7 oktober-8 oktober

Plats: Mariestad

Arena: NOVAB Arena

Klasser: F09, F10, F11, F12, P09, P10, P11, P12