Foto: AC.Kårhag
Allsvenskan västra/södra

Jönköping siktar på att vara bättre än någonsin

Svag inledning förvandlades till en svit på 15 raka matcher utan förlust men sedan avslutades säsongen med två förluster när JIK skulle vara som bäst.

Jönköping åkte ur Svenska Superligan för ett år sedan och var de stora favoriterna att gå upp direkt igen under den nyss avslutande säsongen i Allsvenskan Södra. Men smålänningarna inledde säsongen svagt och efter sju omgångar hade man bara spelat in nio poäng och låg på en femte plats i tabellen.

Men i början på november hände något och det kändes som en klassisk pollett som trillade ner. Resterande 15 omgångar genomförde man utan att förlora en enda match och tillslut så vann man serien med två poäng före Lindås. 

– Säsongen i stort är vi ganska nöjda med. Att kunna vända en dålig trend som vi hade i början med svaga resultat till att ta många segrar i rad tycker jag var starkt gjort av våra spelare. Vi hade såklart hoppats på ett bättre slut än vi fick men vår utvärdering säger att vi tog

LÄS VIDARE SOM MEDLEM

Logga in som medlem för att fortsätta läsa - helt gratis

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta läsa den här artikeln.
Du kan när som helst köpa till en Plus-prenumeration.

Den här artikeln handlar om: