Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Hyllningen: "Hon är given i ett VM-lag"

ANNONS

Karlstads tränare om säsongen, och stjärnan: "Blir bättre och bättre"

Karlstad tog sig i år till kvartsfinal i Svenska cupen och slutade på en elfteplats i SSL. Detta efter att ha varit inblandade både i bottenstriden men även i slutspelsstriden. Laget hade en minimal chans att vid vinst i sista omgången ta sig till slutspel. Dock räckte det inte hela vägen utan laget får istället förbereda sig inför nästa säsong.

– Vi gör det ändå helt okej utifrån de förutsättningar som säsongen bjöd på i och med flera tunga skador bland annat. Men samtidigt kunde vi ha nått slutspelet om vi inte själva lämnat så pass mycket poäng på plan som vi ändå gjorde, säger Mattias Karlsson till Innebandymagazinet. 

Senast laget spelade ett slutspel var under säsongen 2016/17 men till nästa säsong hoppas tränare Mattias Karlsson att laget återigen ska kunna nå slutspel. Detta genom att både bredda och spetsa laget för att kunna vara med och utmana i toppstriden lite mer.

– Jag tror att om truppen breddas något och kan spetsas till lite så finns slutspelet inom räckhåll.

Gällande truppen så jobbar sportgruppen just nu med att hitta lösningar för att sätta ihop truppen och hitta både spets och bredd för att göra laget slagkraftigare. 

– Truppen jobbar sportgruppen med att sätta ihop och hoppas de kan bredda och spetsa den lite. 

"Given i ett VM-lag"

En spelare i Karlstad som denna säsong verkligen har blommat ut är Sara Dahlström. Sara gjorde denna säsong totalt 34 poäng i SSL, fördelat på 12 mål och 22 assist. Hennes tränare Mattias Karlsson ser henne nu som given i en landslagstrupp till VM. 

– Sara får mycket frihet att vara offensiv och göra saker med bollen. Hon blir bättre och bättre för varje dag och producerar nu också mycket poäng. Given i ett VM-lag i mina ögon. 

Denna säsong kantrades mycket av skador för Karlstad och resultaten fick lida lite av det. Till nästa säsong hoppas de få möjligheten att visa upp vad laget egentligen kan och kunna spela med ordinarie trupp. 

– Jag hoppas att vi får se ett Karlstad som får chansen att spela med sitt ordinarie lag och kan få chansen att visa vad laget kan. 


TV: "Den gyllene generationen skulle fixa det - och gjorde det"

Se när Sveriges lagkapten Oscar Magnusson Lindholm lyfter guldpokalen.

Matchrapporter: Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Karlstad Anja Wyss tvåmålsskytt för Endre i segern mot Karlstad Täby vann mot Karlstad Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad

Den här artikeln handlar om: