Svenska Landslagen
Foto: IFF
World Games

Glada nyheter för svensk landslagsverksamhet

ANNONS

Sverige som är dubbla mästare i World Games får chansen att vinna ett tredje raka guld.

Svenska Herrlandslaget har varit med i World Games de två senaste mästerskapen 2017 i Polen och 2022 i USA. World Games är ett multievent som går av stapeln vart fjärde år med sporter som inte har olympisk status. Med över 100 länder och över 3000 deltagare så anses World Games vara en språngbräda till de olympiska spelen.  

Idag höll International World Games Association (IWGA) sitt årsmöte i Madrid och där fattade de beslut om vilka sporter som ska vara med på programmet i nästa World Games som ska hållas i Chengdu, Kina 2025. Glädjande för innebandyn så är vi en av totalt 33 idrotter som kommer att få vara med. Men inte nog med det IWGA presenterade också väldigt glada nyheter för alla innebandyälskare då damerna även får vara med denna gång.

I Polen så fick innebandyn ha med sex herrlag och i USA fick vi ha med åtta herrlag. I Kina så kommer innebandyn få ha med åtta lag både på herr- och damsidan. Precis som både 2017 och 2022 får varje nation ta med 14 spelare och en ledare och matcherna spelas i 3x15 minuter. Det finns även möjlighet att ta med flera ledare till ett självkostnadspris.     

– Det faktum att vi fick platser för både damer och herrar är en stor bedrift för innebandyn och visar tydligt att IWGA uppskattar mycket vad vi har tillfört spelen. Denna bedrift för oss framåt till en ny nivå och är resultatet av det arbete som IFF och våra medlemsförbund har gjort för att främja World Games, säger Internationella Innebandyförbundets generalsekreterare John Liljelund till IFF:s hemsida

Den här artikeln handlar om: