Foto: Hagfors IBS
#IB24SILLY

Hagfors flyttar upp talangfull trio

ANNONS

Hagfors stärker upp truppen med talangfull trio.

Hagfors placerade sig denna säsong på en sjundeplats i division 1 västra Svealand. Nu är lagbygget igång till nästkommande säsong och laget har presenterat att de väljer att flytta upp en talangfull trio till a-laget. Denna trio består av Albin Jonasson, Filip Gustafsson och Lukas Larsson. Alla tre killar är födda 2005 och har denna säsong varvat spel i division 2 med Edebäck IBF och spel i Juniorallsvenskan med Hagfors. De har dessutom fått testa på spel med Hagfors i division 1. Alla tre killar studerar även på Hagfors innebandygymnasium. 

– Det är riktigt roligt att flytta upp tre ambitiösa och talangfulla spelare i A-truppen. Det visar att vårt samarbete med både innebandygymnasiet och Edebäck fungerar bra, säger Thomas Gadevall i Hagfors IBS sportgrupp i ett pressmeddelande. 

Filip Gustafsson har även denna säsong hunnit med att representera Värmland i distriktslags-SM i november. Han är även den av de tre som har fått testa på flest matcher i division 1 denna säsong och har därför koll på skillnaden mellan de olika serierna. 

– I division 1 så tillåter domarna ett tuffare spel vilket gör att spelet består av flera närkamper som blir mer intensiva kontra i Juniorallsvenskan och även division 2. Min målsättning för kommande säsong är att jag ska få så mycket speltid som möjligt i A-laget och kunna växa som spelare. Jag hoppas även på att lära mig av spelet på en högre nivå, säger Filip Gustafsson.

Även Albin Jonasson och Lukas Larsson var med och representerade Värmland i distriktslags-SM och har fått testa på division 1-spel. Till nästkommande säsong väntar än mer spel i division 1. 

– Det är otroligt kul att man fått en plats i A-laget. De är något jag strävat efter och hade som målsättning inför kommande säsong, säger Lukas Larsson.

– Det känns väldigt skönt att få chansen att spela i division 1. Det är en plats jag har kämpat för och visar på att jag är påväg i rätt riktning, säger Albin Jonasson.

ANNONS

TV: Veera Kauppis drömmål i SM-finalen

Thorengruppens världsstjärna bjöd på stor show när hon kvitterade till 3-3 i SM-finalen mot Pixbo Wallenstam.

Matchrapporter: Storseger för Nilsby hemma mot Hagfors Fiaskosäsong för Hedemora – som åker ur serien Tuff match slutade med seger för IBF Borlänge mot Hagfors Formstarka Runsten tog ännu en seger Hagfors vann mot LI20 IBF – trots underläge

Den här artikeln handlar om: