Foto: Per Wiklund
#IB24SILLY

EXTRA: Officiellt - Andreas Stefansson tillbaka i AIK

ANNONS

AIK värvar storstjärna - gjort 280 mål i SSL och SM-slutspel.

29-årige Andreas Stefansson har spelat åtta säsonger i SSL. Den första var 2015/16 med AIK när han gjorde 50 mål och 10 assists som SSL-debutant och blev utsedd till Årets rookie. Efter AIK:s degradering 2018 blev det en flytt till Göteborg för spel i Pixbo Wallenstam i tre säsonger. Senaste två säsongerna har han tillbringat i Storvreta, där han nyligen tog sitt första SM-guld. Totalt har Stefansson gjort 355 poäng i SSL+slutspel varav 280 mål.

Idag släpptes bomben att Stefansson återvänder till AIK. Solnaklubben spänner musklerna rejält inför kommande säsong, sedan tidigare har allsvenska superduon Sam Madani och Helmer Hernegran värvats från Bele Barkarby samt Axel Larson från Lindås.

– Jag ser sjukt mycket fram emot den kommande säsongen i Solnahallen, och att återförenas med den fantastiska AIK-publiken igen. Jag har saknat dem och hoppas att de har saknat mig också, säger Stefansson i AIK:s sociala medier.

Foto: AIK Media

Redaktörens kommentar: ”Äntligen är Stockholmsinnebandyn glödhet igen. Täby förstärker ordentligt och lär kunna förändra hierarkin i toppen av damernas SSL, samtidigt bygger nu AIK en stor och snygg hype på herrsidan. Det kommer att pratas mycket om AIK och Täby inför och under nästa säsong. Vad jag förstått så ville Storvreta behålla Stefansson och erbjöd ett bra kontrakt men AIK-hjärtat klappade för mycket. Det har ju inte heller undgått Stefansson att AIK har något på gång. Det kan bli läge att sätta slutspel som målsättning 2024, men Silly season har bara börjat.” //Henrik Jansson

ANNONS

TV: Häftiga straffräddningen i U19-VM

Tjeckiska målvakten Adam Draslar briljerade mellan stolparna när han stoppade en finsk straff.

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Storseger för Storvreta borta mot AIK

Den här artikeln handlar om: