Återupplev SM-finalerna
SM-final

Eftersnack från herrfinalen

ANNONS

Storvretas Mika Kohonen, Rasmus Sundstedt och Tobias Gustafsson och Faluns Emil Johansson pratar ner SM-finalen.

Storvretas tränare Mika Kohonen vann sitt första SM-guld som tränare i helgen och Innebandymagazinet träffade honom straxt efter slutsignalen. Han berättade en hel del om sin tränarfilosofi och vem han sett upp till som tränare själv under sina framgångsrika karriär som spelare. Han berättar även om två jobbiga händelser under finalveckan där en spelare tvingades läggas in akut på sjukhus och en annan spelare blev pappa under dramatiska förhållanden. 

– Han har legat på sjukhuset med massa slangar…13 spelare och jag var och hälsade på honom i torsdags.

 

Falun hade chansen att bli dubbelt historiska vid en vinst då de hade blivit första laget någonsin att vinna fyra raka SM-finaler. De hade även chansen att bli första laget att vinna Svenska Cupen, Champions Cup och SM på samma gång. Vi träffade lagkapten Emil Johansson efter matchen som berättade om besvikelsen av att ha förlorat detta. 

Från en lagkapten till en annan så träffade vi även Storvretas kapten Tobias Gustafsson i omklädningsrummet efter matchen mitt under guldfirandet och det blev minst sagt en blöt intervju.

 

Rutinerade Rasmus Sundstedt har fått ett uppsving i slutspelet, hör hans tankar efter finalen nedan.

Den här artikeln handlar om: