Foto: Per Wiklund
#IB24SILLY

Landslagsspelare gör comeback i SSL

ANNONS

Åkersberga har värvat en dubbel VM-guldmedaljör som lämnade SSL 2019.

“Det har faktiskt varit helt underbart att inte spela denna säsongen så jag måste säga att mitt första år som innebandypensionär har varit kanon”

Citatet ovan är från Louise Wickström när Innebandymagazinet pratade med henne ett år efter att hon la klubban på hyllan 2019.Wickströms framgångsrika karriär innehåller 8 säsonger i SSL 2 VM-guld och ett SM-guld. Totalt spelade hon 192 matcher i SSL och gjorde 290 poäng fördelat på 178 mål och 112 assist. I den blågula tröjan blev det 30 framträdanden och lika många poäng fördelat på 19 mål och 11 assist. Men efter 15 säsonger i innebandyns tjänst valde Wickström att lägga klubban på hyllan efter finalförlusten i Globen mot sina gamla lagkompisar i Täby säsongen 18/19. Den säsongen inledde hon i Allsvenskan med Åkersberga men avslutade den i Mora. 

Nu står det klart att 34-åringen återvänder till SSL och just Åkersberga. Wickström har dock tjuvtränat med Åkersberga en hel del under säsongen och var aktuell för en comeback när Tilde Sandlund drog av korsbandet i början på januari. Då blev det aldrig av men nu är det klart att Wickström kommer att göra comeback i Åkersberga kommande säsong. 

– Det är en högmotiverad Louise Wickström som kommer att jobba stenhårt för att kunna spela så mycket som möjligt och hjälpa alla unga talanger som vi har i truppen både på och utanför planen, säger Sportchef Rille Nilsson till Innebandymagazinet.

Åkersberga inledde sin silly season med att tappa Hanna Nordstrand och Tilde Sandlund till Täby och Innebandymagazinet har även uppgifter på att tredjelänken i Åkersbergas succékedja Emelie Eriksson ska vara klar för Täby. Samt att Therese Gustafsson sägs vara klar för Telge. Så värvningen av Wickström kommer väldigt lägligt och enligt sportchefen kommer det hända mycket mer framöver på värvningssidan. 

ANNONS

TV: Här blir Nykvarn klara för SSL - efter galen vändning

Vände 0-4 till 5-4, se avgörande målet i sudden death och vilda firandet.

  

Matchrapporter: Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Storseger för Kalmarsund – 7-2 mot Åkersberga IBF IBK Lund avgjorde i tredje perioden mot Åkersberga IBF

Den här artikeln handlar om: