Finallklart i DJ18-klassen - se alla målen från semifinalerna

Det blir en repris på SM-finalen 2014/15 i damernas JAS-fest.

Först till kvarn! Beställ Plus - få en klubba på köpet

IBF Falun Utveckling - RIG Umeå IBF 5-6

RIG Umeås såg ut att gå mot en enkel resa mot SM-finalen, detta då man ledde med 4-0 efter två perioder mot Falun i semin. Man utökade sedan till 5-0 i tredje, men Falun visade prov på fin moral och gjorde fyra raka mål.

Det skapades en ordentlig nerv i matchen, men RIG Umeå kunde till slut hålla undan och vinna med 6-4. Därmed kvalificerade man sig för den sjunde raka SM-finalen.

Bilder: Innebandy.tv

Pixbo Wallenstam IBF - Storvreta IBK/Ungdom 6-1

Även i den här matchen så fick vi se ett favorittippat lag på upp i en 5-0-ledning. Pixbo var dock bättre än RIG Umeå på att hålla den: Storvreta tilläts bara reducera vid ett tillfälle. Pixbo svarade med att göra 6-1 i slutet av andra perioden vilket också blev matchens slutresultat. Målet gjordes av Alicia Svartling, som blev poängbäst i matchen med två mål och lika många framspelningar.

Pixbo tog sig därmed till sin första SM-final sedan säsongen 2014/15. Även då stod RIG Umeå för motståndet.