JAS-festen

Så slutade kvartsfinalerna i HJ18-klassen – se alla höjdpunkter

En av favoriterna i JAS-festen åkte ut redan i kvartsfinalen.

Farsta IBK - FBC Partille / IBK Alingsås 6-7 SD

Farsta hade fram till idag inte förlorat en enda JAS-match den här säsongen, men den sviten tog slut när Partille/Alingsås kunde avgöra en dramatisk match i sudden death. Simon Johansson, som faktiskt var med och spelade VM tidigare under säsongen med Thailand, blev stor matchhjälte med sitt avgörande mål i förlängningen.

Team Thorengruppen Ungdom SK - Sundsvall FBC Ungdom 2-5

En imponerande avslutning låg bakom Sundsvalls seger i Norrlandsderbyt. Ställningen var lika när knappt halva sista perioden var spelad, men tre raka mål säkrade avancemanget till semifinalen.

RIG Umeå IBF - FBC Lerum Utveckling 9-4

Det blev en komfortabel vinst för favorittippade RIG Umeå i kvartsfinalen. 4-1 var ställningen efter första och 7-3 efter andra. Gabriel Kohonen blev poängbäst med tre mål och två assist.

Höllvikens IBF - Pixbo Wallenstam IBF 6-5 SD

Här fick vi se ett favoritfall redan i kvartsfinalen. De regerande mästarna Pixbo Wallenstam, som kom till spel utan sina framstående SSL-spelare, var 25 sekunder från en semifinal innan Höllviken kunde kvittera till 5-5. Det avgörande 6-5-målet i förlängningen kom efter knappa två minuters spel och gjordes av Gustav Lindahl.