Foto: Per Wiklund
Herr4an

Kommer inte till spel med några lag nästa säsong: "Tråkigt"

ANNONS

Lagan försvinner från innebandykartan men kommer finnas kvar som förening.

Först till kvarn! Beställ Plus - få en klubba på köpet

Under förra sommaren meddelade Lagan IBK att man drog sig ur Herrallsvenskan med orsaken att det blev för dyrt att spela där.

Lagan hade spelat i Allsvenskan sedan 2018/19, innan dess gjorde man sex raka säsonger i Herr1an. Säsongen 2020/21 var lagets klart mest framgångsrika då man slutade fyra i tabellen och därmed fick kvala. I kvalet tog det stopp efter två förluster mot Warberg.

– Lagan IBK som förening har, under flera år inte lyckats fylla på A-truppen med tillräckligt många egna produkter. Det blir helt enkelt för dyrt för föreningen att värva spelare som vill spela innebandy på allsvensk nivå från andra orter, skrev Lagans styrelse. 

Det innebar att man fick börja om i Herr4an, en serie man slutade fyra i den här säsongen.

Inga Lagan-lag alls kommande säsong

Nu kommer beskedet att föreningen inte ställer upp med varken senior- eller ungdomslag alls nästa säsong.

En ny förening i området har startats under namnet FBC Ljungby, med målet att förena innebandyn i staden. Det är just dit som Lagans ungdomslag flyttas till nu.

Lagan skriver följande på sina sociala medier:

”Allt har sin tid

Lagan IBK har sedan idén föddes stöttat FBC Ljungby’s mål att ena innebandyn i Ljungby kommun och därför kommer Lagan IBK inte ha några lag i träning och spel kommande säsong.

Lagan IBK kommer dock leva vidare som förening och vi lägger nu all kraft på Outdoorplanen vid Ringvallen i Lagan där vårt mål är att ge möjlighet till såväl spontanidrott som organiserad träning.

Visst är det tråkigt att Lagan IBK inte kommer till spel nästa säsong men vi är övertygade om att FBC Ljungby är lösningen på de samarbetsproblem som funnits historiskt.

Den negativt tänkande tycker säkert att det är en smärre katastrof att Lagan IBK inte har några lag till nästa säsong.

Den positivt tänkande minns alla fantastiska stunder som vi fått uppleva tillsammans i Lagan IBK och känner glädje genom dessa minnen.

Fortsätt följ Lagan IBK på sociala medier.

Vi kommer löpande att gräva i arkivet och publicera minnen från åren som gått.

Vi vill tacka alla som varit med och bidragit till att Lagan IBK varit en väl fungerande idrottsförening under många år.

Ingen nämnd, ingen glömd.

Styrelsen

Lagan IBK”


TV: Här blir Nykvarn klara för SSL - efter galen vändning

Vände 0-4 till 5-4, se avgörande målet i sudden death och vilda firandet.

Den här artikeln handlar om: