Foto: Swiss Unihockey och Bosse Grängsjö
Mr. Silly
Nya heta avslöjanden av Mr. Silly
ANNONS

Innebandymagazinets #ibsillybloggare kommer med lite uppseendeväckande rykten.

Om bloggen: Mr. Silly är Innebandymagazinets anonyma Silly season-bloggare som gjort stor succé med sin höga träffsäkerhet. Här kommer heta rykten och stoff att behandlas, och man ska som alltid i sillytider ta uppgifterna med en liten nypa salt.

I mina senaste bloggar har jag sparat det bästa till sist men den här gången tänkte jag göra precis tvärtom för det är ganska så häpnadsväckande uppgifter som jag har fått till mig. Normalt sett så är det ju mest SSL-lag som jag intresserar mig av men då och då vänder jag även blickarna neråt i seriesystemet om det är något intressant som är på gång. 

Senast jag vände blickarna mot Allsvenskan så var det med flera avslöjanden om vilka spelare som Nykvarn skulle avslöja i sin jättesatsning mot SSL. Nu är det en liknande satsning på gång endast 15 mil väster om Nykvarn och det är Örebrosinnebandyn som vill få upp ett lag till SSL igen. 

Enligt några intressanta rykten som kommit till mig så ska nämligen lokalrivalerna Lillån IBK och IBF Örebro ha grävt ner stridsyxan och rökt fredspipa med varandra och ha långt gångna planer på en sammanslagning och göra en gemensam satsning mot SSL. Enligt mina källor så ska en rutinerad trio med gamla Örebroare vara högaktuella och dragplåster för att värva in ännu flera högkvalitativa spelare. Markus Lindgjerdet och Simon Jirebeck vänder hem från Schweiz till nya Örebro All Star enligt mina källor och även Växjöspelaren Marcus Ekengren ska vara aktuell för en hemflytt. Hur pass mycket sanning som ligger bakom detta rykte är jag inte helt säker på men visst är det en kittlande tanke om det skulle vara sant. 

Ett annat rykte som jag är desto mer säker på att det stämmer är att Isa Grängsjö lämnar Sirius och att hennes karriär fortsätter i SSL med Warberg. Enligt mina källor så har hennes arbetsgivare även kontor i den halländska pärlan och att det vägde in tungt i hennes val. 

Tre andra Siriusspelare som jag skrivit om tidigare är Klara Molin, Amanda Ljunggren och Virve Bjerkefeldt. Alla tre har varit och besökt Västerås Rönnby, som varit ivriga att värva trion. Men enligt mina källor så har de valt bort västeråsarna för andra lag. 

Enligt mina källor kommer Molin att välja Täby och Amanda Ljunggren kommer att välja Storvreta och att Bjerkefeldt är i valet och kvalet om hon ska följa med Molin eller Ljunggren. Bjerkefeldt ska även ha tackat nej till Falun. 

På tal om spelare som lämnar Sirius för Storvreta så säger även en källa att Klara Strömbäck gör den övergången. 

ANNONS

TV: Hampus Ahréns drömmål i SSL-kvalet - frälste Nykvarn

Superstjärnan låg bakom fyra av fem mål när Nykvarn vann tredje kvalronden mot Warberg.

        

Den här artikeln handlar om: