Innebandyn i sorg

Hagunda IF sörjer bortgångna Hanna

ANNONS

Startar insamling till förmån för Suicide Zero.

För en kort tid sedan kom det sorgliga beskedet att en tjej i 18-årsåldern hade omkommit i Vänge utanför Uppsala. Hanna, som hon hette, har i flera år spelat innebandy i Hagunda IF.

Imorgon (onsdag) bjuder Hagunda IF tillsammans med Norra Hagunda församling in till en stilla stund till minne av Hanna. Vänge Kyrka är öppen för ljuständning, fika och samtal från 17.00.

Föreningen har också startat en insamling till förmån för Suicide Zero och deras arbete med att sprida kunskap om psykisk ohälsa och som arbetar för att minska självmorden med en nollvision.

Så här skriver man i anslutning till insamlingen:

”Vi är många som kommer för alltid sakna Hanna och hon lever kvar i så många fina minnen.

För att hedra minnet av Hanna har vi i Hagunda IF startat en insamling till förmån för Suicide Zero och deras arbete. Suicide Zero sprider kunskap om psykisk ohälsa och arbetar för att minska självmorden med en nollvision som mål.

Vi vill vara med och bidra till att normalisera samtalet om just psykisk ohälsa. Vi vill påminna och be er alla att göra det ni kan, som att våga ställa dom där svåra frågorna. En sådan liten insats för dig kan ha stor betydelse för någon annan. Vi ömmar för det här ämnet och det skulle vara betydelsefullt om ni vill vara med och bidra med något litet. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. TACK till dig som läst hela texten, TACK till dig som blivit inspirerad att fråga en vän, syskon, förälder, kollega eller partner hur hen mår och TACK till dig som valt att skänka några kronor till insamlingen till minne av Hanna.”

Insamlingen hittas via denna länk: https://egeninsamling.suicidezero.se/en/fundraisers/hanna

Den här artikeln handlar om: