Foto: Thörnbergs Sportfoto
Allsvenskt kval

Tog stort steg mot Allsvenskan: "Starkt av spelarna"

ANNONS

Play Off 2 i kvalet mot Allsvenskan inleddes under lördagen.

Lördagens resultat

Kval mot Allsvenskan: Herrar

Nilsby-KAIS Mora 11-9

Skälby-Berg 7-6

Alingsås-Fristad 2-7

Kalmarsund Ungdom-Åstorp/Kvidinge 5-1

Kval mot Allsvenskan: Damer

Olofström-Berg 6-7

Munka-Ljungby - Växjö 1-5

Kvalet spelas i bäst av 3 matcher.

***

Skälby har varit favorittippade i Mellersta serien och nu är de bara en ytterligare vinst ifrån Allsvenskan. Men det satt långt inne att ta hem första ronden mot Berg.

– Det blev en match med många ansikten idag. Vi började riktigt bra men tappar fighten i mittperioden. Vi lyckades ta tillbaka kommandot i tredje och skapar flera fina lägen att avgöra, men fick inte in avgörandet förrän i sudden. Starkt av spelarna att ta tillbaka fighten och kliva fram i sudden, säger Skälbys tränare Niklas Österberg till Innebandymagazinet.

Bergs lagledare Anton Nydén:

– Just nu känns det bara piss. Men det är bara ladda om och vinna hemma på onsdag.

***

Mest målrikt blev det mellan Nilsby och KAIS Mora där totalt 20 mål gjordes, och där alltså Nilsby drog längsta strået med 11-9. Tom Colling var matchens gigant med fyra mål och fyra assists. Hans bror, Adam Colling, gjorde hattrick.

– En riktig Vilda västern-match där vi inte sätter försvarsspelet i deras spelvändningar. Gör lite för många och enkla misstag. Nilsby är för skickliga och straffar oss. Det blir svårt för Jonas (Matsson) i mål när vi inte riktigt gör jobbet. Sen skapar vi tillräckligt framåt för att göra fler mål. Var nog en kul match att titta på, men inte i min smak även om jag förespråkar anfallsinnebandy. Ska vi vända på det här behöver vi höja oss några snäpp, säger KAIS Moras tränare Peter Wallin.

***

Även från Södra Götaland var det seriesegrarna som tog hem första kvalmatchen i Play Off 2. Åstorp/Kvidinge hade tuffa förutsättningar mot Kalmarsund, som vann med 5-1.

– Tyvärr saknar vi fem ordinarie spelare och har inte mycket att sätta emot. Hoppas på att få tillbaka en del spelare tills på onsdag! Vi vinner sista perioden och får ta med oss det, säger Åstorp/Kvidinges tränare Conny Camper.


TV: Drömmål i boxplay av Flodas 15-åring

Fräck delikatess när Joel Djäknestam gjorde mål i spel 4 mot 5 mot guldfavoriten Hammarby.

Den här artikeln handlar om: