Foto: Per Wiklund
#IB24SILLY

Första Siriusspelaren som gjort klart med nytt lag

ANNONS

Sedan Sirius åkte ur SSL har det ryktats om vart stjärnorna kommer spela nästa säsong. Nu har den första bestämt sig.

Matilda Östlund Visén, Klara Molin och Amanda Ljunggren är tre Siriusspelare som det spekulerats mycket om den sista tiden men det är inte någon av dem som är klar för en ny förening utan Jonna Vuontisvaara. 22-åringen har varit en av Sirius bästa poängspelare de sista säsongerna och med 16 mål den gångna säsongen blev hon lagets näst bästa målskytt. 

Nu har Vuontisvaara dock gjort sitt sista mål i SSL på ett tag, i alla fall för en säsong för tanken är att hon ska vara med och skjuta upp Storvreta till finrummet.  

− Jonna Vuontisvaara är en väldigt intressant spelare som gör stor nytta för sitt lag inte minst poängmässigt. Hon är absolut en spelare som ger oss förutsättningarna att fortsätta tro på vårt mål om SSL. Trots att hon är ung kommer hon vara en ledande spelare inte minst i att kunna ge vårt lag värdefull erfarenhet från SSL. Vi är naturligtvis mycket glada och stolta över att Vuontisvaara väljer att fortsätta sin innebandykarriär i Storvreta IBK, säger huvudtränare Noél Alm Johansson i ett pressmeddelande.

Målsprutan har skrivit på ett tvåårskontrakt och hon gör inga hemligheter om vad hon har för målsättning och förväntningar på laget de kommande säsongerna.

– Jag har valt att komma till Storvreta IBK, dels för deras sätt att jobba. Det är en professionell förening som ligger i framkant jämfört med många andra föreningar i Sverige och världen. Jag tycker att det är dags för Storvretas damlag att ta klivet upp till SSL på riktigt och den resan vill jag vara en del utav. De har förutsättningarna och materialet för att nå dit, säger Vuontisvaara och fortsätter:

– De är unga med många talanger så det sista som behövs är lite erfarenhet och stabilitet. Den pusselbiten tror jag att jag kan hjälpa till att fylla. Jag tycker att vi ska lyckas ta oss till ett SSL-kval och att jag förväntar mig vara en bidragande faktor till att vi når dit. SSL-kval ska vara kravet, SSL ska vara målet.

Foto: Adam Troy

ANNONS

TV: AIK-stjärnan utlovar många poäng nästa SSL-säsong

"Det är skamgränsen" - Liam Åström vet hur många poäng han ska göra nästa säsong.

 

 

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka AIK segrade i toppmötet mot Storvreta Stark defensiv när Storvreta vann mot IBF Falun Utveckling

Den här artikeln handlar om: