ssl-kvalet
Foto: Aftonbladet
SSL-kval

Tre av fyra seriesegrare vidare i kvalet till SSL Dam

ANNONS

Klassiska klubben skrällde – klara för kvalfinal.

AIK-Dalen 2-9 (0-2 i matcher)

Här var det aldrig riktigt något snack. Efter 4-0-vinsten i första matchen så vann Dalen med än större siffror på bortaplan. Därmed är man fortsatt obesegrade efter full tid den här säsongen.

Örnsköldsvik-KAIS Mora 0-6 (0-2 i matcher)

Örnsköldsvik var nära en tvättäkta praktskräll då man tog första kvalmatchen till straffar. Mora segrade till slut och gjorde så även idag, den här gången med en betydligt större marginal. Finska stjärnan Ulla Valtola poängbäst med tre mål och en framspelning.

Lindås-Västerås 3-4 eft. str (0-2 i matcher)

Lindås var piskade till att vinna efter att ha förlorat första matchen med 5-1. Utgångsläget blev värre efter att Västerås gått upp i en 2-0-ledning i andra, men hemmalaget gav sig inte – istället kunde de vända på steken med tre raka mål. Västerås fick dock sista ordet genom en kvittering med knappa två minuter kvar att spela.

Matchen fick sedan avgöras i förlängning, och där segrade Västerås som därmed avancerade till kvalfinalen. Förre SSL-spelaren Izabell Rydell stod för det avgörande straffmålet som kom till efter en golvzorro.

Lockerud Mariestad-Jönköping 3-2 (2-0 i matcher)

Jönköping var den enda seriesegraren som förlorade första matchen (5-3) - samma visa upprepades idag. De andra seriesegrarna gick vidare men Jönköping får ta nya tag i Allsvenskan kommande säsong. Smålänningarna tog ledningen i matchen men Lockerud gick därefter upp i en 3-1-ledning, innan Mira Markström sedan kunde reducera till 3-2. Det visade sig vara matchen sista mål - därmed avancerar anrika Lockerud Mariestad till kvalfinal!

De möts i kvalfinalerna

KAIS Mora-Dalen

Här har vi två lag som mötts mängder med gånger i Superligan, senast 2019/20. Nu möts de för andra gången den här säsongen – Mora vann första mötet. Dalen tog 63 poäng i Allsvenskan Norra samtidigt som Mora – som inte förlorat en match hittills – spelade ihop 64 i södra.

Västerås-Lockerud Mariestad

Här har vi två lag som spelar i samma serien. De här gick inte riktigt lika bra i grundserien som de i den andra kvalfinalen: Västerås tog 58 poäng och Lockerud, som slutade tvåa, tog 46. Man vann också varsin match när man möttes i serien, Västerås segrade med 3-1 på sin hemmaplan samtidigt som Lockerud vann matchen i Mariestad med 6-3.


TV: AIK-stjärnan utlovar många poäng nästa SSL-säsong

"Det är skamgränsen" - Liam Åström vet hur många poäng han ska göra nästa säsong.

Den här artikeln handlar om: