ssl-kval
Foto: Christoffer Sturesson och Helmuth Subiabre
SSL-kval

Svarar på utspelet: "Svartmålar sin förening"

ANNONS

Johan Astbrant reagerade på kommentarerna från Partilles målvakt Tobias Jernsand.

Ordkriget inför den andra kvalmatchen mellan Warberg och Partille är i full gång. Favoriten Warberg – tillika seriesegrare – höll för trycket i första matchen när man vann med 5-4, men sågades efteråt av motståndarnas målvakt Tobias Jernsand.

– Vad ska man säga egentligen? Warberg tränar oerhört hårt samtidigt som vi spelar fotboll på träningarna och har det gött men de kan inte göra det bättre än så här. Jag tycker att det är för dåligt, sa Jernsand till Hallands Nyheter efteråt.

Hallänningen Jernsand har själv ett förflutet i Warberg, då han tillhört föreningen under nio säsonger. Sedan 2021/22 så tillhör han Partille, ett lag som egentligen skulle spelat i Herr1an men som fick en gratisplats i Allsvenskan efter att Lagan dragit sig ur.

Partille slutade något oväntat på en fjärdeplats i Allsvenskan Södra och blev därefter valda av Warberg i SSL-kvalet.

"Fan, vi har knappt en medicinväska"

Jernsand sa sen också att Warberg firade  ”som att de SM-guld efter en seger mot ett division 1-mässigt lag”.

– Fan, vi har knappt en medicinväska. Vi tar istället fram frusna korvar för att läka våra sår. Det är lite på den nivån, det är David mot Goliat som det känns nu, fortsatte han sen.

Johan Astbrant, huvudtränare i Warberg, är inte imponerad över Jernsands uttalanden.

– Hade jag varit i Partille hade jag inte velat ha en spelare som svartmålade sin förening på det sättet. Jag förstår att han vill sätta press på oss, men att han nästan hånar sin egen förening tyckte jag var jättemärkligt, säger Astbrant till Hallands Nyheter.

Partillles tränare Ricard Carlsson intervjuades av Innebandymagazinet inför sista omgången i Allsvenskan,  och enligt honom så hade man inga ambitioner att nå SSL – i nuläget. Istället ansåg han att Partille hade mått bäst av att stanna kvar i andradivisionen.

– Partille är inte en så stor klubb organisationsmässigt än tyvärr. De har inga ambitioner att spela i SSL än som klubb. SSL är inte något som klubben skulle må bäst av, sa Carlsson bland annat.

Vinner Warberg dagens match, som spelas i Partille med start klockan 19.00, så avancerar man till kvalfinalen.


TV: AIK-stjärnan utlovar många poäng nästa SSL-säsong

"Det är skamgränsen" - Liam Åström vet hur många poäng han ska göra nästa säsong.

 

Den här artikeln handlar om: