Foto: Per Wiklund
#IB24SILLY

EXTRA: Tobias Gustafsson har gjort sitt val

ANNONS

Stjärnan har ryktats till Schweiz - nu är #ibsilly-beslutet taget.

Albin Sjögren lämnar Storvreta för spel i schweiziska Zug United nästa säsong, där den tidigare Storvretastjärnan Robin Nilsberth redan finns. Det har även ryktats om ett Tobias Gustafsson varit aktuell för samma klubb, men nu kommer glädjande besked för Storvretas supportrar.

Uppsalaklubben meddelar i sina sociala medier att backstjärnan, som år 2021 utsågs till världens bästa innebandyspelare, har förlängt sitt kontrakt med två år.

− Vi är såklart jätteglada att Tobias Gustafsson valt att förlänga med oss, det är viktigt att vi, i generationsväxlingen som snart är avslutad, får med vår kapten framöver. Tobbe betyder väldigt mycket för laget, det är en spelare för de unga att ta rygg på, han står för så mycket bra saker som vi vill att de skall ta efter både på och utanför planen. Skönt också att kunna ge våra hemmasupportrar detta besked under brinnande slutspel. Tack för förtroendet Tobbe, säger vice ordförande Henrik Ededahl i ett pressmeddelande.

Tränare Mika Kohonen:

− Tobbe är lagets ryggrad både på plan och som ledare. Jag är oerhörd glad att han leder vårt lag även nästa år och hoppas att det blir många fler.

Tobias Gustafsson:

− Först och främst så trivs jag väldigt bra både i laget och här i staden och sådant är viktigt för mig. Jag gillar även var Storvreta IBK är på väg, vi har gjorts några riktigt smarta och bra nyförvärv senaste tiden som bara kommer göra oss bättre. Det här är en resa jag vill fortsätta vara en del av!

Redaktörens kommentar: "Vansinnigt viktigt för Storvreta. Hade även Gustafsson lämnat i år så hade den pågående generationsväxlingen gått för snabbt, och det hade varit helt omöjligt att ersätta honom på kort sikt. Att han dessutom skriver på för två år är det bästa besked som Storvretafansen har fått på mycket länge. Det här skickar viktiga signaler inåt och utåt för det fortsatta lagbygget till nästa säsong.” //Henrik Jansson

ANNONS

TV: Säsongens dråpligaste utvisning?

Bisarra starten på SM-slutspelet!

Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK JIK vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Storvreta Tungt för Storvreta – Linköping bröt fina vinstsviten

Den här artikeln handlar om: