Hudik/Björkberg IBK förlorade mot Visby IBK

Visby klar seriesegrare efter seger

Seger, 17-6 (4-2, 8-0, 5-4), borta mot Hudik/Björkberg, gör att Visby är seriesegrare i Allsvenskan norra herr. Hudik/Björkberg slutar på tolfte plats i tabellen.

– Skönt att få göra lite mål, men nu väntar roligare matcher, tyckte Visbys tränare Joakim Bandholtz, efter matchen.

I första perioden var det Visby som var starkast. Laget vann perioden med 2-4.

I andra perioden var Visby starkast och gick från 2-4 till 2-12 genom tre mål av Daniel Gabrielsson, två mål av Markus Jovic, ett mål av Hugo Lindberg, ett mål av Christoffer Ström och ett mål av Anders Skoog. Det sista målet kom med elva sekunder kvar av perioden. Och det var bara början.

Visby vann också tredje perioden 4-5 och matchen med hela 17-6.

Daniel Gabrielsson gjorde tre mål för Visby och tre assist, Mattias Andersson stod för två mål och tre assist, Markus Jovic gjorde fyra mål, Christoffer Ström gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål, Albin Lundell hade tre assists och Anders Skoog gjorde tre mål. Hudik/Björkbergs Patrik Rokka gjorde två mål och totalt tre poäng.

Hudik/Björkberg har en vinst och fyra förluster och 28–54 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Visby har fyra vinster och en förlust och 47–28 i målskillnad.

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele Visby klart för kval till Superligan Visby vann stort senast – nu tog IBF Falun Utveckling revansch