Bilder: Innebandy.tv
Allsvenskan norra

Highlights: Sirius-Hudik/Björkberg

ANNONS

Nu står det klart: Hudik/Björkberg spelar i Herr1an kommande säsong efter att ha förlorat med 12-6 borta mot Sirius.

Hudik/Björkberg har under många år varit ett frekvent inslag i Allsvenska då man spelat i landets näst högsta serie sju av de åtta senaste säsongerna. Nu väntar dock spel i Herr1an – det står klart efter att man förlorade med 12-6 borta mot Sirius i helgen.

Avståndet upp till Djurgården på säker mark är nu uppe på sju poäng, och då bara en omgång återstår av Allsvenskan så kan vi redan nu slå fast att man blir det andra laget efter Tullinge att åka ur serien den här säsongen.

Patrik Rokka, lagets fixstjärna, uttalade sig om Hudiks säsong i en intervju med Innebandymagazinet i slutet av februari och var då rejält kritisk.

– Jag skulle summera vår säsong som totalt underkänd gällande allt. En spelartrupp som var alldeles för tunn från start efter att fem, sex spelare från ryggraden i Hudik valde att trappa ner eller testa sina vingar på andra ställen. De spelarna ersattes inte, sa Rokka till Innebandymagazinet.

Han fortsatte sedan:

– Vi visste redan innan säsongen startade att vi hade folk på skadelistan som var spelklara en bra bit in i säsongen och vi plockade inte in någon för att ersätta dessa. 

Söndagens resultat innebär också att Sirius säkrat nytt kontrakt i Allsvenskan då man har sex poängs marginal ner till Salem under strecket.

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Skälby vann klart borta mot Sirius Djurgården segrare hemma mot Sirius Chanslösa senast – men nu kunde Sundsvall FBC besegra Sirius Förlust mot Sirius trots comeback för Tyresö Trollbäcken

Den här artikeln handlar om: