Älvsjö AIK IBF vann mot Hagunda

Underläge i tredje perioden – då vände Älvsjö AIK och vann

Bortalaget Hagunda hade greppet inför tredje perioden och ledde med 4-2 i Allsvenskan norra/östra dam. Men Älvsjö AIK vände på matchen och vann till slut med 5-4.

Självmål blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 15.32 in i tredje perioden.

Segern var Älvsjö AIK:s femte på de senaste sex matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Älvsjö AIK började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.47 slog Cecilia Monthan till på pass av Felicia Lundqvist.

Laget gjorde 2-0 efter 7.56, genom Josefine Oldenburg Landin framspelad av Anna Monthan.

Efter 10.18 i första perioden slog Isa Grängsjö till, framspelad av Therese Idving och reducerade åt Hagunda.

Hagunda kvitterade till 2-2 efter 17.08, när Marina Eriksson hittade rätt på pass av Idah Orebrand.

Hagunda startade andra perioden bäst och gick från 2-2 till 2-4 genom mål av Marina Eriksson och Anna-Karin Jorkvist.

Älvsjö AIK gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 2-4 till ledning med 5-4.

Cecilia Monthan gjorde två mål för Älvsjö AIK och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här var Älvsjö AIK:s sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Hagundas andra uddamålsförlust.

Med två omgångar kvar är Älvsjö AIK på fjärde plats i tabellen, medan Hagunda är på åttonde plats.

Nästa motstånd för Älvsjö AIK är Storvreta. Lagen möts söndag 5 mars 14.00 i IFU Arena Gibon. Hagunda tar sig an Alunda borta lördag 4 mars 16.00.

Matchrapporter: Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Nacka Wallenstam besegrade Älvsjö AIK efter Linnea Lindgrens dubbel AIK vann toppmötet mot Älvsjö AIK med 2-1