Kungälv vann mot Lindome

Lindome klart för nedflyttning – efter förlust mot Kungälv

Kungälv vann ödesmatchen hemma mot Lindome med 5-1 (0-0, 2-1, 3-0). Därmed står det klart att det blir nedflyttning för Lindome, som inte spelar i division 1 västra Götaland herr nästa säsong.

Därmed har Kungälv sex raka segrar på hemmaplan.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden.

Andra perioden var jämn. Lindome inledde bäst och tog ledningen genom Adam Ryberg efter 4.51, men Kungälv kvitterade genom Erik Andreasson. Och Kungälv hann också ta ledningen, genom Oscar Olsson.

I tredje perioden var Kungälv starkast och gick från 2-1 till 5-1 genom mål av Felix Uusitalo, Oscar Olsson och Victor Olsson och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 03.19 kvar att spela.

Kungälvs Hannes Andersson hade tre assists.

Kungälv har fyra segrar och en förlust och 30–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Lindome har två vinster och tre förluster och 28–34 i målskillnad.

Det här betyder att Kungälv ligger kvar på första plats i tabellen.

Nästa motstånd för Kungälv är Floda. Lagen möts söndag 5 mars 16.45 i Mimershus. Lindome tar sig an Zenith borta lördag 4 mars 14.00.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Klart nu: Zenith åker ur serien efter ny förlust Kungälv besegrade på bortaplan av Träslövsläge Kungälv säkrade hemmaseger mot Alingsås