Foto: Per Wiklund
Superligan

Jenny Axelsson: ”Det känns som jag har hittat hem”

ANNONS

Faluns burväktare om helgens viktiga bortamatch mot Täby och tankarna om hennes första säsong i Falun.

Endast en poäng skiljer fyran Falun och femman Täby åt i tabellen. På söndag möts lagen – som skulle kunna drabba samman i kvartsfinal om några veckor – i en viktig match i kampen om fjärdeplatsen. 

­– Om man pratade om att matchen mot Rönnby var en sex-poängsmatch så är det ju ingenting mot vad den här matchen är. Det gäller att vi tar med oss det positiva från den matchen. Det finns mycket vi gör bra där. Det är jämt hela vägen igenom egentligen. Vi har ganska bra självförtroende just nu och vi har inte förlorat mot Täby heller. Man har alltid lite extra självförtroende mot vissa motstånd. Sen vet vi att de har hittat formen rejält, så det gäller att vara påkopplade, säger Falun-målvakten Jenny Axelsson till Innebandymagazinet. 

”Landat mer och mer”

25-åringen gör sin första säsong i Falun efter att anslutit från den degraderade grannen KAIS Mora inför säsongen. En flytt som Axelsson menar påverkade henne under inledningen av säsongen.

– Det var lite motigt i början, jag kom inte alls upp i nivå. Jag landade väl i att det hade att göra med ett klubbyte, ett spelsystem som förändras och så där. Man fick lov att ge det tid. Jag ska lära känna backarna och de ska lära känna mig. Det har landat mer och mer, nu på slutet känns det som att jag har hittat hem. Sen finns det alltid mer att ta av, men det känns som jag ligger i fas med att nå en formtopp till slutspelet. Det känns bra, det går helt klart åt rätt håll. 

Inför avslutningen av damernas SSL är det i princip sju lag som slåss om de sista tre slutspelsplatserna. Jenny Axelsson ser med spänd förväntan fram emot de sista fem omgångarna av grundserien. 

– Det ska bli kul att se hur det går. Det är ju väldigt, väldigt jämnt. Det är otroligt svårt att förutspå någonting just nu egentligen. Tidigare säsonger har man kunnat anta vilka man kommer få i en kvartsfinal, och till och med semifinal, men det går ju inte alls i år. Det ska bli spännande.

Matchrapporter: Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger Rönnby IBK vann mot IBF Falun i första matchen Revansch och tre poäng för Endre Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: