IBF Dalen vann mot Klockarbergets BK

Efterlängtad seger för Dalen – bröt förlustsviten mot Klockarbergets BK

Det har varit en tung period med sju förluster i rad för Dalen i Allsvenskan norra/östra dam. Men hemma mot Klockarbergets BK bröts den tuffa sviten. Det blev 8-2 (4-0, 1-2, 3-0) i matchen i Umeå Energi Arena.

– Matchen började med försiktigt spel och Klockarberget såg ut att hantera pressen bäst. Efter en stund släppte gipset runt handlederna och passningarna började sitta på bladet igen. Då började även målen trilla in. Plus också till Angelina i mål som är riktigt bra idag, kommenterade Dalens tränare Håkan Wirtala.

Dalen spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom mål av Ida Pettersson, Hilda Skyttberg, Felicia Strandberg och Emilia Andersson.

Klockarbergets BK reducerade dock till 4-1 genom Selina Stolt efter 10.14 av perioden.

Efter 12.33 i andra perioden ökade Dalen på till 5-1 genom Linnea Berg.

Klockarbergets BK gjorde 5-2 genom Maja Medelberg efter 14.41 av perioden.

Dalen fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-2. Målen i sista perioden gjordes av Matilda Sandgren, Hilda Skyttberg och Tilde Blömer.

Dalen har en seger och fyra förluster och 19–26 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Klockarbergets BK har fem förluster och 10–30 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Dalen på sjätte plats i tabellen, medan Klockarbergets BK är på åttonde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 5 mars. Då möter Dalen Örnsköldsvik IBF i Skyttis Arena 15.00. Klockarbergets BK tar sig an Dalen borta 13.00.

Matchrapporter: IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Örnsköldsvik IBF hade målfest borta mot IBF Dalen Saga Ragnvaldsson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Gamla Stan Hanna Kristoffersson i målform när IBK Dalen vann mot IBF Dalen