IBF Falun Utveckling vann mot Hudik/Björkberg IBK

Äntligen seger för Falun Utv mot Hudik/Björkberg

Det blev fem förluster i rad för Falun Utv i Allsvenskan norra herr. Men hemma mot Hudik/Björkberg kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Guide Arena slutade 9-3 (0-1, 1-1, 8-1).

– Vi fick inte riktigt in bollen i de två första perioderna. När vi gör 4-2 behöver Hudik gå lite högre vilket vi utnyttjar. Viktiga tre pinnar för oss, kommenterade Falun Utvs tränare Adam Fernqvist efter matchen.

Hudik/Björkberg tog ledningen efter 13.59, genom Viktor Jansson på pass av Alexander Hallvars Persson.

Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 1-2.

Falun Utv tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.07 genom Kim Varga, och gick upp till 7-2 innan Hudik/Björkberg svarade.

Till slut blev det 9-3 till Falun Utv.

Noterbart är att Linus Sjögren gjorde ett mål för Falun Utv och spelade dessutom fram till två mål, Kim Varga stod för två mål och ett assist och August Swärdh gjorde två mål och ett målgivande pass.

Falun Utv har en seger och fyra förluster och 35–42 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hudik/Björkberg har tre vinster och två förluster och 35–37 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Falun Utv på sjunde plats i tabellen, medan Hudik/Björkberg är på elfte plats.

Söndag 5 mars spelar Falun Utv hemma mot Älvsjö 15.00 och Hudik/Björkberg mot Sirius borta 17.00 i IFU Arena.

Matchrapporter: Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling IBF Falun Utveckling slog Järfälla Bele i måljämn match i Guide Arena IBF Falun Utveckling vände till seger mot RIG Umeå Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Visby vann stort senast – nu tog IBF Falun Utveckling revansch