IBF Borlänge spelade lika mot Karlstads IBF Ungdom

Stark insats när Karlstads IBF Ungdom tog poäng borta mot IBF Borlänge

Karlstads IBF Ungdom tog en poäng borta mot starka IBF Borlänge. Lördagens match i division 1 västra Svealand herr slutade 5-5 (1-3, 3-1, 1-1, 0-0).

IBF Borlänges tränare Pelle Pettersson tyckte till om matchen:

– Vi gör ingen vidare insats idag. Ska man vara ett topplag som ska kvala till Allsvenskan måste man prestera bättre än så här. Vi hamnar i ett tidigt underläge som vi visserligen hämtar ikapp. Vi har dessutom två fina lägen i sudden att avgöra men idag ville det sig inte riktigt för oss. Karlstad är bra och gör en kanonmatch. Vi kan så mycket bättre än det vi visar upp idag. På måndag släpper vi den här matchen och laddar inför kommande match borta mot Hagfors.

Karlstads IBF Ungdom stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 0-3, på bara 9.37 i mitten av perioden.

Med 1.38 kvar att spela av perioden kunde Mattias Wiberg göra 1-3 för IBF Borlänge.

IBF Borlänge reducerade igen efter 1.53 genom Alexander Hedberg framspelad av Emil Ragnarsson.

Efter 4.31 i andra perioden slog Markus Nalen till, på pass av Alexander Hedberg och kvitterade för IBF Borlänge.

Jonathan Sundberg gjorde dessutom 4-3 efter 9.43 på pass av Alexander Karlsson.

Karlstads IBF Ungdoms Benjamin Kristensson gjorde 4-4 efter 17.43 framspelad av Adam Nordqvist.

Karlstads IBF Ungdom tog ledningen på nytt genom Fabian Skålerud efter 5.48 i tredje perioden.

IBF Borlänge gjorde 5-5 genom Alexander Hedberg efter 13.17 av matchen. Målet räddade en poäng åt IBF Borlänge.

Förlängningen blev mållös.

Alexander Hedberg gjorde två mål för IBF Borlänge och ett målgivande pass.

IBF Borlänge har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 31–25 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Karlstads IBF Ungdom har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 21–36 i målskillnad. Det här var IBF Borlänges andra oavgjorda match den här säsongen.

Med tre omgångar kvar är IBF Borlänge på tredje plats i tabellen, medan Karlstads IBF Ungdom är på elfte plats.

Lördag 25 februari 14.00 spelar IBF Borlänge borta mot Hagfors. Karlstads IBF Ungdom möter Dottevik hemma i Colorama Arena fredag 24 februari 18.45.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen Islossning i tredje – IBF Borlänge vann klart mot Runsten IBF Borlänge vann mot Sandvikens AIK