Lindome vann mot Floda

Lindome vann efter avgörande i förlängningen mot Floda

Lindomes väg till seger mot Floda hemma i division 1 västra Götaland herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Lindome avgöra till 8-7 (2-2, 2-2, 3-3, 1-0) och ta bonuspoängen. Oscar Larsson blev matchhjälte för Lindome med sitt mål i förlängningen.

Med det tog hemmalaget Lindome en skön revansch, eftersom Floda vann senaste mötet lagen emellan med hela 10-3.

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

I andra perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 4-4 efter två perioders spel.

I tredje perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 7-7 efter tre perioders spel.

I förlängningen tog det 1.55 innan Lindome avgjorde till 8-7. Stor matchhjälte blev Oscar Larsson, framspelad av Jacob Hafrén.

Noterbart är att Flodas Chriztopher Fåhraeus hade tre assists. Dessutom att Lindomes Jacob Hafrén stod för tre poäng, varav två mål.

Lindome har två segrar och tre förluster och 38–41 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Floda har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 34–33 i målskillnad. Det här var Lindomes tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Flodas fjärde uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Lindome på tionde plats i tabellen, och Floda är på åttonde plats.

Söndag 26 februari 16.45 spelar Lindome borta mot Kungälv. Floda möter Zenith hemma i Nova Floda Sportcenter lördag 25 februari 15.30.

Matchrapporter: Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Floda vann efter förlängning mot Mölndals IBF Backadalen en lätt match för Floda som vann klart Underläge i tredje perioden – då vände Skoghall och vann Floda vinnare mot GS 86 – avgjorde i förlängningen