Hudik/Björkberg IBK vann mot Älvsjö

Hudik/Björkberg vann med 6-5 hemma mot Älvsjö

Det blev dramatiskt när Hudik/Björkberg vann mot Älvsjö i Allsvenskan norra herr på lördagen. Laget vann med 6-5 (1-2, 3-1, 2-2) hemma i OilQuick Arena. Patrik Rokka stod för Hudik/Björkbergs avgörande mål 18.46 in i tredje perioden.

– Viktig seger där vi visar grym lagmoral och jobbat in ett avgörande i slutet av matchen. Bra målvaktsspel och bra passningspel är det som väger över till vår sida idag, kommenterade Hudik/Björkbergs tränare Daniel Holm efter matchen.

Första perioden var jämn. Hudik/Björkberg inledde bäst och tog ledningen genom Pelle Hedlund efter 3.44, men Älvsjö kvitterade genom Simon Lundin. Och Älvsjö hann också ta ledningen, genom Melvin Domeij.

I andra perioden var det i stället Hudik/Björkberg som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Tredje perioden slutade 2-2 och Hudik/Björkberg vann matchen med 6-5.

Hudik/Björkbergs Jakob Jonsson stod för två mål och ett assist och Patrik Rokka gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Hudik/Björkberg har tre segrar och två förluster och 38–42 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Älvsjö har en vinst och fyra förluster och 25–29 i målskillnad. Det här var Hudik/Björkbergs tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Älvsjös fjärde uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Hudik/Björkberg på elfte plats i tabellen, medan Älvsjö är på sjätte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 26 februari. Då möter Hudik/Björkberg Falun Utv i Guide Arena 15.00. Älvsjö tar sig an RIG Umeå hemma 17.30.

Matchrapporter: Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Visby klart för kval till Superligan Tung förlust för Älvsjö på bortaplan mot Järfälla Bele