IBK Göteborg spelade lika mot Fristad

Delad pott för IBK Göteborg och Fristad

Hemmalaget IBK Göteborg och Fristad spelade oavgjort i division 1 västra Götaland herr, 4-4 (0-3, 1-1, 3-0, 0-0) på lördagen.

Fristads tränare Tobias Ragnarsson om matchen:

– Vi gör en ganska tam match och kommer inte upp i nivå och lyckas inte hålla vår ledning som vi hade i matchen. Göteborg gör det svårt för oss samtidigt som vi inte tar vara på våra lägen. Men vi får kriga vidare och det är upp till oss själva att försöka knipa en av kvalplatserna.

Fristad spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Alexander McVey och ett mål av Tobias Krafve tidigt i perioden.

IBK Göteborg reducerade dock till 1-3 genom Aksel Johnson Viir efter 14.01 av perioden.

Fristad ökade ledningen till 1-4 genom Axel Malmgren efter 15.47 i andra perioden.

4.01 in i tredje perioden nätade IBK Göteborgs Simon Hoffmann framspelad av John Larsson och reducerade.

Efter 6.39 i tredje perioden reducerade IBK Göteborg på nytt genom John Larsson framspelad av Lukas Nodby.

Efter 8.18 nätade Alexander Lundvik på pass av Simon Dristig och kvitterade för IBK Göteborg.

Förlängningen blev mållös.

IBK Göteborg har en seger, en oavgjord och tre förluster och 25–29 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Fristad har två vinster, två oavgjorda och en förlust och 30–29 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är IBK Göteborg sist i serien, medan Fristad är på femte plats.

I nästa omgång har IBK Göteborg IBK Lidköping borta i Idrottens hus, söndag 26 februari 15.00. Fristad spelar hemma mot Mölndals IBF lördag 25 februari 14.30.

Matchrapporter: Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad Storseger för Strängnäs – 12-6 mot Fristad Målfest när Partille krossade Fristad i Partillebohallen