Foton: Per Wiklund
SSL Dam

"Då tror jag vi rider ut den här lilla stormen"

ANNONS

Endres huvudtränare Bruno Lundberg om lagets formsvacka och det pressade tabelläget.

Fem raka förluster och fortfarande utan tre-poängare under 2023. Det är ett formsvagt Endre som tar emot Nacka på söndag. 

– Vi har väl inte lyckats göra mål på de chanser vi har skapat. Samtidigt hade jag varit mer orolig om vi inte skapat lägen, men det gör vi, så där ligger ju inte problemet, utan i effektiviteten, säger huvudtränaren Bruno Lundberg till Innebandymagazinet.

Den svaga formen har gjort att Gotlands-laget nu är rejält indragna i det getingbo som är kring de sista slutspelsplatserna inför de återstående matcherna av grundserien. Bruno Lundberg medger att det är ett läge man inte är allt för vana vid.

– Det är väl klart att det kan finnas en del som inte är familjära med situationen som den är. Endre brukar väl normalt sett vara klara för slutspel mycket tidigare, liksom. Det är klart, det finns alltid spelare som kan hamna i lägen där man är rädd att förlora, men vi ska se till att styra det så att viljan att ta sig till slutspel är större. Det är sex matcher kvar och vi har allt i egna händer. 

Hur ser du på avslutningen av säsongen, vad blir viktigt för er nu?

– Det handlar mycket om att tro på det vi gör, tro på oss själva och att vi kan det här. Som jag sa tidigare, vi skapar tillräckligt med chanser för att generellt vinna matcher. Vi behöver släppa på handbromsen och inte tänka så mycket på risker och vad som kan hända, och så vidare, säger Bruno Lundberg som påpekar vikten av mental styrka när det ska avgöras. 

– Alla matcher är tuffa nu, inte bara fysiskt. För alla lag som slåss runt strecket är det ett mentalt spel just nu. Vilka är starkast mentalt. Vilka har karaktären att vinna matcher oavsett om man har en känsla av rädsla att förlora. Det är nog en känsla många kan ha, generellt. Det gäller att hitta ett större värde i känslan att vilja vinna. Det är en tuff avslutning, men för oss handlar det om att göra det vi ska göra och göra det så bra som möjligt. Då tror jag vi rider ut den här lilla stormen.

Ni möter Nacka hemma på söndag, en match många kanske tänker att ni ska bryta förlusttrenden, vad blir viktigt för er i den matchen?

– Det blir lite som jag sa tidigare, att vi släpper på handbromsen och vågar göra det som vi vet att vi kan göra. Sen möter vi ett desperat lag som inte kommer ge oss något gratis. Vi behöver göra bra saker och hålla undan deras styrkor med kontringsspelet.


TV: Här slås nytt målrekord i Allsvenskan

Bele Barkarbys Sam Madani har slagit Adam Collings tidigare målrekord i Allsvenskan, det nya rekordet för en allsvensk säsong lyder 54 mål.

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre

Den här artikeln handlar om: