Notification
Foto: Adam Troy

Storvreta Summercamp - innebandyläger i världsklass

"En camp fylld med innebandy, nya och gamla kompisar, god mat och roliga teamaktiviteter."

I augusti arrangeras populära Storvreta Summercamp i Uppsala, för spelare födda 2008-2015. Oscar Lundin, som har rollen att planera och strukturera upp innebandypassen på campen, berättar om vad deltagarna kan förvänta sig i år.

– En camp fylld med innebandy, nya och gamla kompisar, god mat och roliga teamaktiviteter, säger Oscar Lundin och fortsätter:

– Det jag tycker är speciellt med Storvreta Summercamp är faciliteterna med IFU Arena, vårt strukturerade träningsupplägg och framförallt våra grymma ledare som finns på plats.

I Storvretas A-lag finns flera av världens bästa innebandyspelare. Det drar man nytta av under Storvreta Summercamp.

– Våra elitspelare från både herr- och damlaget finns på plats under träningarna. Deras roll är att komma med tips och råd i det stora gällande att vara en elitinnebandyspelare samt i det lilla, "hur tänker jag i den här avslutssituationen”, till exempel.

Campen är uppdelad i två perioder:

7-11 augusti för spelare födda 2008-2012. Under dessa dagar genomförs tre innebandypass (ett spelprincippass, ett teknikpass samt ett matchpass). Utöver det innefattar varje dag ett teoretiskt pass med olika teman (så som kost, återhämtning, analys etc). Det ingår även lunch, mellanmål samt läger t-shirt i priset.

14-16 augusti för spelare födda 2013-2015. Dessa dagar är kortare och fokuserar mer på lek- och fartfyllda spelformer samt bastekniska moment. Under dessa dagar ingår lunch samt läger t-shirt i avgiften.

– Vi har märkt att vi får bättre effekt av att skilja på upplägget mellan de olika åldrarna. Vi styr belastningen, innehållet och sättet vi ger feedback mellan de olika grupperna. Allt för att de ska ha så kul som möjligt och hinna lära sig så mycket de bara kan, säger Oscar Lundin.

Mer information och hur du anmäler dig här