Foto: AC.Kårhag
Landet runt

Tidigare elittränaren fick en oförglömlig helg

ANNONS

Grunden BoIS ställde till med en rejäl innebandyfest i helgen som gick i Göteborg.

I lördags spelades det en innebandyturnering hela dagen i Prioretet Serneke Arena i Göteborg och sällan har det varit större glädje på planen än vad det var denna helgdag. Föreningen Grunden Bois stod som arrangörer för arrangemanget med stöd av Västsvenska Innebandyförbundet. Totalt deltog 18 lag uppdelade på fyra olika nivåer utefter spelkunnande. 

- Grunden Bois är en idrottsförening i Göteborg, öppen för alla men speciellt för tjejer och killar med intellektuella funktionsnedsättningar. Föreningen har 450 medlemmar, med spelare från 7 år och uppåt. Grunden Bois möjliggör för, att alla ska kunna vara med i idrottsgemenskapen, oavsett idrottslig förmåga och oavsett nivå på funktionsnedsättningen.  Klubben anpassar verksamheten utefter de aktiva spelarnas förmåga och inte tvärtom, säger tränaren Mikael Bernvid, till Innebandymagazinet, som var imponerad över vad han fick se under dagen:

- Det var så många som jag blev imponerad av och alla kämpade och slet för varandra och inga sura miner trots att man förlorade med stora siffror.

Bernvid tränade Pixbos Allsvenska damer förra säsongen men fick lämna efter halva säsongen. Då passade han på att hoppa in i slutet på säsongen i norska Elitserien för att hjälpa Gjelleråsen nå historiska framgångar. Han har även varit stadslagstränare och tränat Lindomes damer i Allsvenskan tidigare. Men nu har han fullt fokus på Grunden Bois.  

– Det är ingen större skillnad mot andra lag som jag har tränat. Det är lite starkare känslor åt båda håll. Som i alla lag så måste man behandla alla olika så även i Grunden BoIS. Ett plus är att jag har fått med mig min dotter (Madelene Bernvid) som tränare. Madelene kan gå långt som tränare om hon har den viljan. Här kan vi tränare prova oss fram och blir det fel så är det bara till att backa. Första träningen som jag ledde så fick jag nytta av alla tränarkurser som jag har gått. Man måste göra allt ifrån grunden.

Det blev inte så många segrar för Grunden Bois under dagen men glädjen var på topp trots det och Bernvid och laget fick med sig otaliga oförglömliga ögonblick.  

– Helgens bästa ögonblick måste nog ha varit Puttes kanonskott upp i krysset och firandet med dans och kramar. Noterbart är att vi låg under med 14-0 när kanonen avlossades.

Hur ser framtiden ut för dig kommer du köra vidare med Grunden eller har du några andra planer?

– När jag fick tid över så bestämde jag mig för att lägga de 40 timmarna i veckan som blev lediga på mig själv. Jag jobbar 100% och pluggar 100% på kvällar och helger så det blir inte mycket tid över. Jag kör med Grunden Bois en kväll i veckan plus att jag hjälper Västsvenska med att observera domare. Jag tar examen i december så fram till årsskiftet blir det detta upplägg. Grunden BoIS är det enda som gäller nu.

Var detta arrangemang bara en engångsgrej eller har ni flera på gång?

– På måndagar kör vi knatte/ungdom 7-15 år träning Prioretet Serneke Arena och vi funderar på att anordna flera cuper framöver. När det blir av är inte bestämt än dock. Är man intresserad av vår verksamhet kan man gärna följa Grunden BoIS på socialamadier eller på vår hemsida.

Nedan ett bildspel från helgen av fotografen AC.Kårhag. 

 

Den här artikeln handlar om: