Vinbergs IBS förlorade mot Gränna

Vinberg får fortsätta jaga seger efter förlust mot Gränna

Matchen i Vinbergs Idrottshall blev den åttonde i rad utan seger för Vinberg när laget mötte Gränna i division 1 södra Götaland herr. Slutresultatet blev 5-8 (1-3, 2-1, 2-4).

– Vi får en bedrövlig start i matchen med 0-3 efter tre minuter. Sedan är vi riktigt bra resten av matchen och förtjänar minst en poäng men i stället gör Gränna sista målet i tom kasse, tyckte Vinbergs tränare Mikael Erheden, efter matchen.

I första perioden var det Gränna som var starkast. Laget vann perioden med 1-3.

I andra perioden var det i stället Vinberg som hade greppet. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 3-4.

Gränna hade övertaget även i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 7.46 genom Simon Vadsten, och gick upp till 3-7 innan Vinberg kom tillbaka och reducerade till 5-7.

Innan matchen var över hade Gränna gjort 5-8.

Filip Simonsson gjorde två mål för Gränna och ett assist. Vinbergs Simon Winroth gjorde två mål och totalt tre poäng.

Vinberg har fem förluster och 22–43 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Gränna har två vinster och tre förluster och 26–30 i målskillnad.

Med fyra omgångar kvar är Vinberg på tionde plats i tabellen, medan Gränna är på nionde plats.

I nästa omgång har Vinberg Kalmarsund borta i Färjehallen, söndag 19 februari 13.00. Gränna spelar hemma mot CL98IC A lördag 18 februari 16.30.

Matchrapporter: Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Gränna kvitterade sent – avgjorde i förlängningen Emil Skog het när Gränna besegrade Karlskrona Gränna vann hemma mot Genarp Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Gränna