Kungälv vann mot IBK Göteborg

Kungälv i serieledning i division 1 västra Götaland herr efter 5-4 mot IBK Göteborg

Det blev 5-4 (1-2, 1-2, 3-0) för Kungälv hemma mot IBK Göteborg i söndagens match. Därmed är laget ny serieledare i division 1 västra Götaland herr, på samma poäng som tvåan Lidköping. För IBK Göteborg betyder resultatet att man är på tolfte plats i tabellen.

Oscar Olsson stod för Kungälvs avgörande mål 13.25 in i tredje perioden.

Segern var Kungälvs nionde på de senaste tio matcherna, och femte raka segern på hemmaplan.

IBK Göteborg tog ledningen efter fem minuters spel, genom Lukas Nodby på pass av Alexander Lundvik.

Kungälv kvitterade till 1-1 efter 15.11, genom Oscar Olsson framspelad av Erik Andreasson.

IBK Göteborg tog ledningen på nytt efter 18.55, genom Simon Dristig på pass av Calle Härstedt.

IBK Göteborg tog kommandot i andra perioden. Laget gick upp till 1-3 innan Kungälv reducerade.

Därefter kontrollerade dock IBK Göteborg spelet och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 2-4.

Kungälv gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 2-4 till ledning med 5-4. Olssons 5-4-mål kom med 06.35 kvar av matchen.

Kungälvs Oscar Olsson gjorde tre mål.

Det här var Kungälvs tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också IBK Göteborgs femte uddamålsförlust.

I nästa omgång har Kungälv Mölndals IBF borta i Aktiviteten, onsdag 22 februari 20.00. IBK Göteborg spelar hemma mot Fristad lördag 18 februari 14.45.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Klart nu: Zenith åker ur serien efter ny förlust Kungälv besegrade på bortaplan av Träslövsläge Kungälv säkrade hemmaseger mot Alingsås